Hurmaava kookos-hedelmätorttu (sokeriton)
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ei uskoisi, että tämä kookoksen maustama herkku on valmistettu ilman lisättyä sokeria! Tortun makeuttaa täytteeseen sekoitettu banaani ja päälle kasatut hedelmät.
| 125 g | leivontamargariinia |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 1 - 2 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | kylmää kookoskermaa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 kpl | banaania |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1 - 2 tl | makeutusjauhetta, halutessa |
| Pinnalle | |
| 140 g | (1 prk, á 227/140 g) ananaspaloja |
| 2 dl | viinirypäleitä |
| 1/2 kpl | granaattiomenaa |
| 1/4 kpl | ruukku minttu |
- 1.
Paloittele margariini kulhoon. Lisää vehnäjauhot ja kookoshiutaleet. Nypi ainekset murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
- 2.
Voitele matala irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät korkeareunaista vuokaa, painele taikinaa reunoille 3 cm:n korkeudelle asti. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.
- 3.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja irrota se varovasti vuoasta tarjoiluvadille.
- 4.
Vatkaa kookoskerma ja kerma erikseen vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot. Pilko banaanit pieniksi kuutioiksi ja kääntele palat vaahtoon. Purista limen mehu ja lisää se täytteeseen. Lisää halutessasi makeutusainetta. Lusikoi täyte pohjan päälle.
- 5.
Valuta ananaspalat. Huuhtele ja halkaise viinirypäleet. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Koristele kakku hedelmillä. Viimeistele mintunlehdillä.
Hurmaava kookos-hedelmätorttu (sokeriton)
Ei uskoisi, että tämä kookoksen maustama herkku on valmistettu ilman lisättyä sokeria! Tortun makeuttaa täytteeseen sekoitettu banaani ja päälle kasatut hedelmät.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | leivontamargariinia |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 1 - 2 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 2 dl | kylmää kookoskermaa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 kpl | banaania |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1 - 2 tl | makeutusjauhetta, halutessa |
Pinnalle | |
| 140 g | (1 prk, á 227/140 g) ananaspaloja |
| 2 dl | viinirypäleitä |
| 1/2 kpl | granaattiomenaa |
| 1/4 kpl | ruukku minttu |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Paloittele margariini kulhoon. Lisää vehnäjauhot ja kookoshiutaleet. Nypi ainekset murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 125 g leivontamargariinia 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl kookoshiutaleita 1 - 2 rkl kylmää vettä - 2
Voitele matala irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät korkeareunaista vuokaa, painele taikinaa reunoille 3 cm:n korkeudelle asti. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.
- 3
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja irrota se varovasti vuoasta tarjoiluvadille.
- 4
Vatkaa kookoskerma ja kerma erikseen vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot. Pilko banaanit pieniksi kuutioiksi ja kääntele palat vaahtoon. Purista limen mehu ja lisää se täytteeseen. Lisää halutessasi makeutusainetta. Lusikoi täyte pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl kylmää kookoskermaa 2 dl vispikermaa 2 kpl banaania 1 kpl limen mehu 1 - 2 tl makeutusjauhetta, halutessa - 5
Valuta ananaspalat. Huuhtele ja halkaise viinirypäleet. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Koristele kakku hedelmillä. Viimeistele mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa 140 g (1 prk, á 227/140 g) ananaspaloja 2 dl viinirypäleitä 1/2 kpl granaattiomenaa 1/4 kpl ruukku minttu
Ravintosisältö
410
Energiaa kcal
1717
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
19,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,4 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
410
Energiaa kcal
1717
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
19,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,4 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 tl Makeutusjauhetta, halutessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























