Paloittele margariini kulhoon. Lisää vehnäjauhot ja kookoshiutaleet. Nypi ainekset murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Voitele matala irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät korkeareunaista vuokaa, painele taikinaa reunoille 3 cm:n korkeudelle asti. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja irrota se varovasti vuoasta tarjoiluvadille.
Vatkaa kookoskerma ja kerma erikseen vaahdoiksi. Yhdistä vaahdot. Pilko banaanit pieniksi kuutioiksi ja kääntele palat vaahtoon. Purista limen mehu ja lisää se täytteeseen. Lisää halutessasi makeutusainetta. Lusikoi täyte pohjan päälle.
Valuta ananaspalat. Pese ja halkaise viinirypäleet. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet.
Koristele kakku hedelmillä. Viimeistele mintunlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
396
1658
30,9 g
19,6 g
25,0 g
9,0 g
2,5 g
4,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 rkl Kylmää vettä,
Limen mehu,
1 - 2 tl Makeutusjauhetta, halutessa,
Granaattiomenaa,
Mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli