Poista ananaskirsikoiden kuivat lehdet ja halkaise ananaskirsikat.
Raasta omena isolla terällä karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään kulhon päälle ja purista sitruunamehu joukkoon. Painele omenan mehu kauhalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita chiansiemenet ja hunaja mehuun. Anna turvota 10 minuuttia.
Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon. Hienonna taatelit ja siemenet. Sekoita ne ja kookos kaurahiutaleiden joukkoon.
Sulata kookosöljy mikrossa tai varovasti pienessä kattilassa liedellä. Sekoita kookosöljy, ananaskirsikat, omenaraaste ja turvonneet chiansiemenet kaura-taateliseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa vuoka (noin 18 x 18 cm) tuorekelmulla. Levitä taikina vuokaan, painele tasaiseksi tiiviiksi levyksi ja peitä tuorekelmulla. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi.
Leikkaa levy 12 patukaksi. Tuoreista hedelmistä valmistetut patukat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
150
626
8,9 g
2,3 g
12,7 g
7,8 g
2,8 g
3,1 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rasiaa (à 100 g) ananaskirsikoita,
3 tl Chiansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli