Hyvää tekevät välipalapatukat

Nappaa talteen!
Hedelmäisistä välipalapatukoista saa energiaa ilman lisättyä sokeria. Helpot herkut tehdään kaurasta, kookoshiutaleista, chiansiemenistä, taateleista ja ananaskirsikoista.
| 2 kpl | (à 100 g) ananaskirsikoita |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 3 tl | chiansiemeniä |
| 3 tl | hunajaa |
| 2 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | (20 kpl) kivettömiä taateleita |
| 1 dl | kuorittuja auringonkukansiemeniä |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 1/2 dl | omenamehua |
| 3 rkl | kookosöljyä |
- 1.
Poista ananaskirsikoiden kuivat lehdet ja halkaise ananaskirsikat.
- 2.
Raasta omena isolla terällä karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään kulhon päälle ja purista sitruunamehu joukkoon. Painele omenan mehu kauhalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita chiansiemenet ja hunaja mehuun. Anna turvota 10 minuuttia.
- 3.
Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon. Hienonna taatelit ja siemenet. Sekoita ne ja kookos kaurahiutaleiden joukkoon.
- 4.
Sulata kookosöljy mikrossa tai varovasti pienessä kattilassa liedellä. Sekoita kookosöljy, ananaskirsikat, omenaraaste ja turvonneet chiansiemenet kaura-taateliseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- 5.
Vuoraa vuoka (noin 18 x 18 cm) tuorekelmulla. Levitä taikina vuokaan, painele tasaiseksi tiiviiksi levyksi ja peitä tuorekelmulla. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi.
- 6.
Leikkaa levy 12 patukaksi. Tuoreista hedelmistä valmistetut patukat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Hyvää tekevät välipalapatukat
Hedelmäisistä välipalapatukoista saa energiaa ilman lisättyä sokeria. Helpot herkut tehdään kaurasta, kookoshiutaleista, chiansiemenistä, taateleista ja ananaskirsikoista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (à 100 g) ananaskirsikoita |
| 1 kpl | omena |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 3 tl | chiansiemeniä |
| 3 tl | hunajaa |
| 2 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | (20 kpl) kivettömiä taateleita |
| 1 dl | kuorittuja auringonkukansiemeniä |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 1/2 dl | omenamehua |
| 3 rkl | kookosöljyä |
Valmistus
- 1
Poista ananaskirsikoiden kuivat lehdet ja halkaise ananaskirsikat.
Määrä Ainesosa 2 kpl (à 100 g) ananaskirsikoita - 2
Raasta omena isolla terällä karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään kulhon päälle ja purista sitruunamehu joukkoon. Painele omenan mehu kauhalla siivilän läpi kulhoon. Sekoita chiansiemenet ja hunaja mehuun. Anna turvota 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl omena 1/2 kpl sitruunaa 3 tl chiansiemeniä 3 tl hunajaa - 3
Mittaa kaurahiutaleet isoon kulhoon. Hienonna taatelit ja siemenet. Sekoita ne ja kookos kaurahiutaleiden joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl kaurahiutaleita 2 dl (20 kpl) kivettömiä taateleita 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä 1 dl kookoshiutaleita - 4
Sulata kookosöljy mikrossa tai varovasti pienessä kattilassa liedellä. Sekoita kookosöljy, ananaskirsikat, omenaraaste ja turvonneet chiansiemenet kaura-taateliseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 rkl kookosöljyä 2 kpl (à 100 g) ananaskirsikoita - 5
Vuoraa vuoka (noin 18 x 18 cm) tuorekelmulla. Levitä taikina vuokaan, painele tasaiseksi tiiviiksi levyksi ja peitä tuorekelmulla. Laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi.
- 6
Leikkaa levy 12 patukaksi. Tuoreista hedelmistä valmistetut patukat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Ravintosisältö
151
Energiaa kcal
631
Energiaa kj
8,9 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
151
Energiaa kcal
631
Energiaa kj
8,9 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rasiaa (à 100 g) ananaskirsikoita, 3 tl Chiansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























