Italialaiset lihapullat - Yhteishyvä

Italialaiset lihapullat

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Vaaleaa leipää
1 dl
Ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 dl
Parmesaaniraastetta
Muutama kuorallinen tuoretta basilikaa

KASTIKE:

1 kpl
Tomaattimurskaa
1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 dl
Valko- tai punaviiniä
1/2 - 1 dl
Lihalientä
Basilikaa

Näin teet

1

Poista leivästä kuori ja murenna leipä kulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma. Silppua basilika. Sekoita murekkeen aineet hyvin keskenään. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistokasarissa viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, viini ja tilkka lihalientä sekä silputtu basilika ja kuumenna kiehuvaksi. Muotoile murekeseoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista ne pinnalta kauniin ruskeiksi pannussa. Siirrä pyörykät kastikkeeseen ja hauduta kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 24.7.2018
Jaa Somessa