Italialaiset lihapullat

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
3/4 dlkorppujauhoja
1 dlruokakermaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 dlparmesaaniraastetta
muutama kuorallinen tuoretta basilikaa

Kastike:

1 kpltomaattimurskaa
1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulin kynttä
1 rkloliiviöljyä
1 dlvalko- tai punaviiniä
1/2 - 1 dllihalientä
basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita korppujauho ja ruokakerma. Silppua basilika. Sekoita murekkeen aineet hyvin keskenään. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistokasarissa viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, viini ja tilkka lihalientä sekä silputtu basilika ja kuumenna kiehuvaksi. Muotoile murekeseoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista ne pinnalta kauniin ruskeiksi pannussa. Siirrä pyörykät kastikkeeseen ja hauduta kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
24.7.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä