Italialaiset lihapullat
4 Annosta
Ainekset
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Vaaleaa leipää
1 dl
Ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 dl
Parmesaaniraastetta
Muutama kuorallinen tuoretta basilikaa
Kastike:
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 dl
Valko- tai punaviiniä
1/2 - 1 dl
Lihalientä
Basilikaa
Valmistus
1
Poista leivästä kuori ja murenna leipä kulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma. Silppua basilika. Sekoita murekkeen aineet hyvin keskenään. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistokasarissa viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, viini ja tilkka lihalientä sekä silputtu basilika ja kuumenna kiehuvaksi. Muotoile murekeseoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista ne pinnalta kauniin ruskeiksi pannussa. Siirrä pyörykät kastikkeeseen ja hauduta kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.
Lisää aiheesta
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|Muokattu: 5.2.2021
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.