Itse tehdyt jäätelövohvelit
30 min

Nappaa talteen!
Itse tehdyt vohvelitötteröt syntyvät vohveliraudalla ja sorminäppäryydellä: pyöräytä kuuma vohveli kartonkimuotin ympärille ja jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Harjoitus tekee mestarin!
| 150 g | voita |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Tee ensin kaksi muottia. Leikkaa kartongista halkaisijaltaan noin 12 cm:n ympyrät. Leikkaa viilto ympyrän kehältä keskelle ja pyöräytä pala tötteröksi. Kiinnitä teipillä ja päällystä alumiinifoliolla.
- 2.
Varaa esille ritilä ja ohut keittiöpyyhe, jota voit käyttää apuna kuuman vohvelin käärimisessä.
- 3.
Sulata ja jäähdytä voi.
- 4.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kääntele kuivat aineet joukkoon.
- 5.
Kuumenna vohvelirauta. Levitä noin ¾ dl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi. Pyöräytä kuuma vohveli muotin ympärille. Jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Irrota muotti, kun vohveli on kovettunut.
Itse tehdyt jäätelövohvelit
arvosana5/5
30 min
Itse tehdyt vohvelitötteröt syntyvät vohveliraudalla ja sorminäppäryydellä: pyöräytä kuuma vohveli kartonkimuotin ympärille ja jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Harjoitus tekee mestarin!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Tee ensin kaksi muottia. Leikkaa kartongista halkaisijaltaan noin 12 cm:n ympyrät. Leikkaa viilto ympyrän kehältä keskelle ja pyöräytä pala tötteröksi. Kiinnitä teipillä ja päällystä alumiinifoliolla.
- 2
Varaa esille ritilä ja ohut keittiöpyyhe, jota voit käyttää apuna kuuman vohvelin käärimisessä.
- 3
Sulata ja jäähdytä voi.
Määrä Ainesosa 150 g voita - 4
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kääntele kuivat aineet joukkoon.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 1/4 tl suolaa - 5
Kuumenna vohvelirauta. Levitä noin ¾ dl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi. Pyöräytä kuuma vohveli muotin ympärille. Jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Irrota muotti, kun vohveli on kovettunut.
Ravintosisältö
386
Energiaa kcal
1618
Energiaa kj
20,7 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,9 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
386
Energiaa kcal
1618
Energiaa kj
20,7 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,9 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























