Itse tehdyt jäätelövohvelit

arvosana5/5

(1)arvio
7 Kappaletta

30 min

Itse tehdyt vohvelitötteröt syntyvät vohveliraudalla ja sorminäppäryydellä: pyöräytä kuuma vohveli kartonkimuotin ympärille ja jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Harjoitus tekee mestarin!

Ainekset

MääräAinesosa
150 gvoita
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kaksi muottia. Leikkaa kartongista halkaisijaltaan noin 12 cm:n ympyrät. Leikkaa viilto ympyrän kehältä keskelle ja pyöräytä pala tötteröksi. Kiinnitä teipillä ja päällystä alumiinifoliolla.

  2. 2

    Varaa esille ritilä ja ohut keittiöpyyhe, jota voit käyttää apuna kuuman vohvelin käärimisessä.

  3. 3

    Sulata ja jäähdytä voi.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
  4. 4

    Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kääntele kuivat aineet joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    1/4 tlsuolaa
  5. 5

    Kuumenna vohvelirauta. Levitä noin ¾ dl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi. Pyöräytä kuuma vohveli muotin ympärille. Jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Irrota muotti, kun vohveli on kovettunut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
10.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä