Itse tehdyt jäätelövohvelit - Yhteishyvä

Itse tehdyt jäätelövohvelit

Kappaleita
7
Vohvelitötteröt syntyvät vohveliraudalla ja sorminäppäryydellä: pyöräytä kuuma vohveli kartonkimuotin ympärille ja jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Harjoitus tekee mestarin!
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Voita
3 - 4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

Näin teet

1

Tee ensin kaksi muottia. Leikkaa kartongista halkaisijaltaan noin 12 cm:n ympyrät. Leikkaa viilto ympyrän kehältä keskelle ja pyöräytä pala tötteröksi. Kiinnitä teipillä ja päällystä alumiinifoliolla.

2

Varaa esille ritilä ja ohut keittiöpyyhe, jota voit käyttää apuna kuuman vohvelin käärimisessä.

3

Sulata ja jäähdytä voi.

150 g
Voita
4

Käytä taikinaan joko 3 isoa tai 4 pienempää kananmunaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kääntele kuivat aineet joukkoon. Kuumenna vohvelirauta. Levitä noin ¾ dl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi. Pyöräytä kuuma vohveli muotin ympärille. Jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Irrota muotti, kun vohveli on kovettunut.

3 - 4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
150 g
Voita
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g300 g
Proteiinia7 g49 g
Rasvaa21 g145 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj1618 11325
Energiaa kcal386 2705

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g300 g
Proteiinia7 g49 g
Rasvaa21 g145 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj1618 11325
Energiaa kcal386 2705

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.