Tee ensin kaksi muottia. Leikkaa kartongista halkaisijaltaan noin 12 cm:n ympyrät. Leikkaa viilto ympyrän kehältä keskelle ja pyöräytä pala tötteröksi. Kiinnitä teipillä ja päällystä alumiinifoliolla.
Varaa esille ritilä ja ohut keittiöpyyhe, jota voit käyttää apuna kuuman vohvelin käärimisessä.
Sulata ja jäähdytä voi.
Käytä taikinaan joko 3 isoa tai 4 pienempää kananmunaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kääntele kuivat aineet joukkoon. Kuumenna vohvelirauta. Levitä noin ¾ dl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi. Pyöräytä kuuma vohveli muotin ympärille. Jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Irrota muotti, kun vohveli on kovettunut.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1618
386
20,7 g
12,0 g
42,9 g
26,0 g
0,9 g
7,0 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli