Itse tehdyt jäätelövohvelit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itse tehdyt jäätelövohvelit
Play

Itse tehdyt jäätelövohvelit

timer-icon30 min
Fork and knife
7 Kappaletta
Fork and knife
7 Kappaletta
Itse tehdyt vohvelitötteröt syntyvät vohveliraudalla ja sorminäppäryydellä: pyöräytä kuuma vohveli kartonkimuotin ympärille ja jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Harjoitus tekee mestarin!

Ainekset

150 g
Voita
3 - 4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin kaksi muottia. Leikkaa kartongista halkaisijaltaan noin 12 cm:n ympyrät. Leikkaa viilto ympyrän kehältä keskelle ja pyöräytä pala tötteröksi. Kiinnitä teipillä ja päällystä alumiinifoliolla.

2

Varaa esille ritilä ja ohut keittiöpyyhe, jota voit käyttää apuna kuuman vohvelin käärimisessä.

3

Sulata ja jäähdytä voi.

150 g
Voita
4

Käytä taikinaan joko 3 isoa tai 4 pienempää kananmunaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kääntele kuivat aineet joukkoon. Kuumenna vohvelirauta. Levitä noin ¾ dl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi. Pyöräytä kuuma vohveli muotin ympärille. Jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Irrota muotti, kun vohveli on kovettunut.

3 - 4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
150 g
Voita
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 5.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1618

386

20,7 g

12,0 g

42,9 g

26,0 g

0,9 g

7,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli