Jäädytetty maitosuklaa-juustokakku

arvosana3/5

(5)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Helppotekoinen suklaajuustokakku valmistuu pakastamalla. Kakun voi koristella suklaarouheen sijaan myös hedelmillä tai marjoilla.

Ainekset

MääräAinesosa
180 gdigestivekeksejä
75 gvoita

Täyte

3 dlvispikermaa
200 gmaitosuklaata
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 tlvaniljasokeria
50 grouhittua maitosuklaata

Pinnalle

50 g maitosuklaata

Valmistus

  1. 1

    Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. n. 23 cm) leivinpaperilla. Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella murusiksi. Kaada murut kulhoon, lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    180 gdigestivekeksejä
    75 gvoita
  2. 2

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko suklaa kattilaan ja sulata liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 dlvispikermaa
    200 gmaitosuklaata
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    2 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kääntele juustoseos ja suklaarouhe kermavaahtoon. Kaada seos pohjan päälle. Anna tortun jäätyä pakastimessa noin 4 tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele suklaarouheella.

    MääräAinesosa
    50 grouhittua maitosuklaata
    50 g maitosuklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä