Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. n. 23 cm) leivinpaperilla. Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella murusiksi. Kaada murut kulhoon, lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko suklaa kattilaan ja sulata liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
Kääntele juustoseos ja suklaarouhe kermavaahtoon. Kaada seos pohjan päälle. Anna tortun jäätyä pakastimessa noin 4 tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele suklaarouheella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1362
325
28,1 g
17,8 g
14,4 g
14,4 g
0,5 g
3,7 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
180 g Digestivekeksejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli