Jäädytetty maitosuklaa-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppotekoinen suklaajuustokakku valmistuu pakastamalla. Kakun voi koristella suklaarouheen sijaan myös hedelmillä tai marjoilla.
| 180 g | digestivekeksejä |
| 75 g | voita |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 dl | vispikermaa |
| 200 g | maitosuklaata |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | rouhittua maitosuklaata |
| Pinnalle | |
| 50 g | maitosuklaata |
- 1.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. n. 23 cm) leivinpaperilla. Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella murusiksi. Kaada murut kulhoon, lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
- 2.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko suklaa kattilaan ja sulata liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
- 3.
Kääntele juustoseos ja suklaarouhe kermavaahtoon. Kaada seos pohjan päälle. Anna tortun jäätyä pakastimessa noin 4 tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele suklaarouheella.
Jäädytetty maitosuklaa-juustokakku
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Helppotekoinen suklaajuustokakku valmistuu pakastamalla. Kakun voi koristella suklaarouheen sijaan myös hedelmillä tai marjoilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | digestivekeksejä |
| 75 g | voita |
Täyte | |
| 3 dl | vispikermaa |
| 200 g | maitosuklaata |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | rouhittua maitosuklaata |
Pinnalle | |
| 50 g | maitosuklaata |
Valmistus
- 1
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. n. 23 cm) leivinpaperilla. Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella murusiksi. Kaada murut kulhoon, lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 180 g digestivekeksejä 75 g voita - 2
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko suklaa kattilaan ja sulata liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 3 dl vispikermaa 200 g maitosuklaata 200 g maustamatonta tuorejuustoa 2 tl vaniljasokeria - 3
Kääntele juustoseos ja suklaarouhe kermavaahtoon. Kaada seos pohjan päälle. Anna tortun jäätyä pakastimessa noin 4 tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele suklaarouheella.
Määrä Ainesosa 50 g rouhittua maitosuklaata 50 g maitosuklaata
Ravintosisältö
378
Energiaa kcal
1582
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
18,6 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
378
Energiaa kcal
1582
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
18,6 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























