Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jäädytetty mokka-toffeekakku

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

120 g
Ohuita piparkakkuja
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
4 dl
Kermaa
1 dl
Toffeeta
100 g
Suklaata
1 tl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Kahvia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa pitkä vuoka kelmulla. Käytä kolme piparia koristeluun. Laita ne vuoan pohjalle kelmun päälle.

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot. Jaa vaahto kolmeen kulhoon kolmea kerrosta varten. Ensimmäinen kerros valmistetaan kahvista. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe kerma-juustoseokseen. Sulata suklaa toista kerrosta varten. Yhdistä jäähtynyt suklaa vaahtoon. Sekoita kolmatta kerrosta varten paloiteltu toffee vaahtoon.

Kokoa kakku. Kaada vuokaan ensimmäisenä kahvivaahto. Levitä vaahto vuokaan tasaisesti. Lisää piparit vieri viereen vaahdon päälle. Kaada suklaavaahto piparien päälle ja levitä. Lisää uusi kerros pipareita. Kaada toffeevaahto päällimmäiseksi. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään neljä tuntia.

Ennen tarjoilua kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kelmu. Anna pehmentyä 5–10 minuuttia, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2004
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.