Janssonin lohipaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Janssonin lohipaistos

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista joulupöydän rippeeksi jääneestä lohesta. Voit käyttää myös graavilohta.

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
Kiinteitä perunoita
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Voita
3 dl
Kermaa
1 kpl
(100 g) anjovisfileitä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(150 g) kylmäsavulohiviipaleita
2 rkl
Korppujauhoja

koristeeksi

Tuoretta tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuleita pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää perunasuikaleet ja paista keskilämmöllä käännellen noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja valuta pannulle anjovisliemi. Jatka paistamista kunnes perunat ovat napakan pehmeitä, noin 15 minuuttia. Mausta perunat pippurilla. Kaada puolet perunaseoksesta laakeaan uunivuokaan. Aseta päälle anjovisfileet ja kylmäsavulohiviipaleet. Lisää loppu perunaseos. Ripottele päälle korppujauhot. Paista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2159

516

38,5 g

25,0 g

31,3 g

3,5 g

2,0 g

9,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli