Janssonin lohipaistos

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Valmista joulupöydän rippeeksi jääneestä lohesta. Voit käyttää myös graavilohta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkiinteitä perunoita
1 kplsipuli
2 rklvoita
3 dlkermaa
1 kpl(100 g) anjovisfileitä
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 kpl(150 g) kylmäsavulohiviipaleita
2 rklkorppujauhoja

Koristeeksi

tuoretta tilliä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuleita pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää perunasuikaleet ja paista keskilämmöllä käännellen noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja valuta pannulle anjovisliemi. Jatka paistamista kunnes perunat ovat napakan pehmeitä, noin 15 minuuttia. Mausta perunat pippurilla. Kaada puolet perunaseoksesta laakeaan uunivuokaan. Aseta päälle anjovisfileet ja kylmäsavulohiviipaleet. Lisää loppu perunaseos. Ripottele päälle korppujauhot. Paista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025