Janssonin lohipaistos - Yhteishyvä

Janssonin lohipaistos

???
Annokset
4
Ruokavalio
Valmista joulupöydän rippeeksi jääneestä lohesta. Voit käyttää myös graavilohta.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Kiinteitä perunoita
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Voita
3 dl
Kermaa
1 kpl
(100 g) anjovisfileitä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(150 g) kylmäsavulohiviipaleita
2 rkl
Korppujauhoja

KORISTEEKSI

Tuoretta tilliä

Näin teet

1

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuleita pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää perunasuikaleet ja paista keskilämmöllä käännellen noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja valuta pannulle anjovisliemi. Jatka paistamista kunnes perunat ovat napakan pehmeitä, noin 15 minuuttia. Mausta perunat pippurilla. Kaada puolet perunaseoksesta laakeaan uunivuokaan. Aseta päälle anjovisfileet ja kylmäsavulohiviipaleet. Lisää loppu perunaseos. Ripottele päälle korppujauhot. Paista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g125 g
Proteiinia9 g36 g
Rasvaa39 g154 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj2159 8636
Energiaa kcal516 2062

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Tuoretta tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g125 g
Proteiinia9 g36 g
Rasvaa39 g154 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj2159 8636
Energiaa kcal516 2062

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Tuoretta tilliä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.