Jauheliha-pastagratiini
60 min

Nappaa talteen!
Sulatejuustosta syntyy täydellinen juustokastike jauheliha-pastagratiinille. Ripottele lisäksi pinnalle juustoraastetta ennen paistamista.
| 8 dl | pastaa keitettynä, esim. fusilli |
| Jauhelihakastike | |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| Juustokastike | |
| 2 dl | maitoa |
| 1 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
| 2 dl | lihalientä |
| 150 g | sulatejuustoa |
| Pinnalle | |
| juustoraastetta | |
- 1.
Valmista jauhelihakastike. Paahda pannulla jauheliha ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito ja maissitärkkelysjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemi ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes juusto sulaa tasaiseksi ja kastike saostuu.
- 3.
Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja pastaa. Valuta päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Anna gratiinin kypsyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Sulatejuustosta syntyy täydellinen juustokastike jauheliha-pastagratiinille. Ripottele lisäksi pinnalle juustoraastetta ennen paistamista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | pastaa keitettynä, esim. fusilli |
Jauhelihakastike | |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
Juustokastike | |
| 2 dl | maitoa |
| 1 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
| 2 dl | lihalientä |
| 150 g | sulatejuustoa |
Pinnalle | |
| juustoraastetta | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista jauhelihakastike. Paahda pannulla jauheliha ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 rkl öljyä rouhittua mustapippuria 1 tl sambal oelek -chilitahnaa 2 rkl tomaattisosetta suolaa 400 g jauhelihaa 1 kpl sipuli 8 dl pastaa keitettynä, esim. fusilli - 2
Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito ja maissitärkkelysjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemi ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes juusto sulaa tasaiseksi ja kastike saostuu.
Määrä Ainesosa 150 g sulatejuustoa 2 dl maitoa 2 dl lihalientä 1 rkl maissitärkkelysjauhoja - 3
Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja pastaa. Valuta päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Anna gratiinin kypsyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa juustoraastetta
Ravintosisältö
561
Energiaa kcal
2346
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
561
Energiaa kcal
2346
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,0 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 2 rkl Tomaattisosetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





