Valmista jauhelihakastike. Paahda pannulla jauheliha ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito ja maissitärkkelysjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemi ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes juusto sulaa tasaiseksi ja kastike saostuu.
Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja pastaa. Valuta päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Anna gratiinin kypsyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
559
2338
24,5 g
10,5 g
56,7 g
6,3 g
4,0 g
25,2 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
2 rkl Tomaattisosetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,
Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli