Jauheliha-sienimureke

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Jauhelihamureke

600 gjauhelihaa
1 kpl(200 g) kermaviiliä
1 dlkorppujauhoja
1 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 tlpaprikajauhetta

Sienitäyte

400 gherkkusieniä tai 1 l puhdistettuja ruokasieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklöljyä
1 dlruokakermaa
1 - 2 tlsoijakastiketta
1/2 dlsilputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä kermaviili ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä kylmään odottamaan ja valmista täyte.Pilko sienet. Jos käytät viljeltyjä sieniä, puhdista ja viipaloi ne. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.Paista herkkusienet öljyssä. Metsäsieniä paistetaan kuumassa pannussa, kunnes ylimääräinen neste haihtuu.Lisää pannuun (öljy ja) sipulisilppu. Kuullota niitä sienten kanssa hetki, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kerma, soija ja yrtit. Keitä kokoon hetki, kunnes täyte sakenee.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kostuta paperi vedellä. Muotoile murekemassasta leivinpaperille noin 2 cm paksu levy. Jaa sienitäyte levyn keskelle. Nosta murekkeen reunat leivinpaperin avulla ylös. Ummista kostutetuin käsin tiiviiksi murekkeeksi ja käännä saumakohta alas.Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä