Jauheliha-sienimureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jauheliha-sienimureke

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

jauhelihamureke

600 g
Jauhelihaa
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Paprikajauhetta

sienitäyte

400 g
Herkkusieniä tai 1 l puhdistettuja ruokasieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
1 dl
Ruokakermaa
1 - 2 tl
Soijakastiketta
1/2 dl
Silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Yhdistä kermaviili ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä kylmään odottamaan ja valmista täyte.Pilko sienet. Jos käytät viljeltyjä sieniä, puhdista ja viipaloi ne. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.Paista herkkusienet öljyssä. Metsäsieniä paistetaan kuumassa pannussa, kunnes ylimääräinen neste haihtuu.Lisää pannuun (öljy ja) sipulisilppu. Kuullota niitä sienten kanssa hetki, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kerma, soija ja yrtit. Keitä kokoon hetki, kunnes täyte sakenee.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kostuta paperi vedellä. Muotoile murekemassasta leivinpaperille noin 2 cm paksu levy. Jaa sienitäyte levyn keskelle. Nosta murekkeen reunat leivinpaperin avulla ylös. Ummista kostutetuin käsin tiiviiksi murekkeeksi ja käännä saumakohta alas.Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.