Jauhelihalevypiirakka

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (400 g) pakasteruis-perunataikinaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | (370 g) tomaattimurskaa |
| 400 g | nauta-sikajauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | (250 g) maustettua ranskankermaa, esim. sipulisekoitus |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | (150 g) juustoraastetta |
- 1.
Kauli sulanut taikina suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulinta apuna käyttäen noin 25 x 30 sentin kokoiseen matalareunaiseen uunivuokaan.Anna tomaattimurskan valua siivilässä 10 minuuttia. Paista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja anna hetken aikaa pehmentyä.Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaattimurska, kananmunat ja puolet juustoraasteesta. Levitä jäähtynyt jauhelihaseos taikinalevyn päälle. Valuta päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.
Jauhelihalevypiirakka
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) pakasteruis-perunataikinaa |
Täyte | |
| 1 kpl | (370 g) tomaattimurskaa |
| 400 g | nauta-sikajauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | (250 g) maustettua ranskankermaa, esim. sipulisekoitus |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 kpl | (150 g) juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Kauli sulanut taikina suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulinta apuna käyttäen noin 25 x 30 sentin kokoiseen matalareunaiseen uunivuokaan.Anna tomaattimurskan valua siivilässä 10 minuuttia. Paista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja anna hetken aikaa pehmentyä.Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaattimurska, kananmunat ja puolet juustoraasteesta. Levitä jäähtynyt jauhelihaseos taikinalevyn päälle. Valuta päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












