Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhelihalevypiirakka

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakasteruis-perunataikinaa

Täyte

1 kpl
(370 g) tomaattimurskaa
400 g
Nauta-sikajauhelihaa
1 kpl
Sipuli
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(250 g) maustettua ranskankermaa, esim. sipulisekoitus
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
(150 g) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kauli sulanut taikina suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulinta apuna käyttäen noin 25 x 30 sentin kokoiseen matalareunaiseen uunivuokaan.Anna tomaattimurskan valua siivilässä 10 minuuttia. Paista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja anna hetken aikaa pehmentyä.Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaattimurska, kananmunat ja puolet juustoraasteesta. Levitä jäähtynyt jauhelihaseos taikinalevyn päälle. Valuta päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.8.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.