Jauhelihalevypiirakka

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) pakasteruis-perunataikinaa

Täyte

1 kpl(370 g) tomaattimurskaa
400 gnauta-sikajauhelihaa
1 kplsipuli
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(250 g) maustettua ranskankermaa, esim. sipulisekoitus
2 kplkananmunaa
1 kpl(150 g) juustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kauli sulanut taikina suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulinta apuna käyttäen noin 25 x 30 sentin kokoiseen matalareunaiseen uunivuokaan.Anna tomaattimurskan valua siivilässä 10 minuuttia. Paista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja anna hetken aikaa pehmentyä.Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaattimurska, kananmunat ja puolet juustoraasteesta. Levitä jäähtynyt jauhelihaseos taikinalevyn päälle. Valuta päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025