Jauhelihalevypiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhelihalevypiirakka

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakasteruis-perunataikinaa

TÄYTE

1 kpl
(370 g) tomaattimurskaa
400 g
Nauta-sikajauhelihaa
1 kpl
Sipuli
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(250 g) maustettua ranskankermaa, esim. sipulisekoitus
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
(150 g) juustoraastetta

Näin teet

1

Kauli sulanut taikina suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulinta apuna käyttäen noin 25 x 30 sentin kokoiseen matalareunaiseen uunivuokaan.Anna tomaattimurskan valua siivilässä 10 minuuttia. Paista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja anna hetken aikaa pehmentyä.Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaattimurska, kananmunat ja puolet juustoraasteesta. Levitä jäähtynyt jauhelihaseos taikinalevyn päälle. Valuta päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.8.2011
Muokattu: 15.5.2019