Jauhelihapasteijat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jauhelihapasteijat

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Rahkavoitaikina sopii monipuolisesti leivontaan, pasteijoihin ja piirakoihin. Jauhelihapasteijat maistuvat brunssilla ja muissa juhlissa sekä retkieväänä. Kokeile myös pehmeän kasviskeiton kanssa!

Ainekset

rahkavoitaikina

250 g
Voita
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
250 g
Maitorahkaa

täyte

250 g
Jauhelihaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Ranskankermaa
2 tl
Soijakastiketta
Suolatonta jauhelihamaustetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 kpl
Keitettyä kananmunaa

voiteluun

1 - 2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Anna jäähtyä. Hienonna munat ja sekoita täytteeseen.

Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Pane ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Sipaise pohjan toinen reuna vedellä ja käännä päälle toinen reuna. Kiinnitä reunat haarukalla painelemalla. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

796

190

8,4 g

3,1 g

16,9 g

1,1 g

0,8 g

10,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g Voita,

1 tl Leivinjauhetta,

Suolatonta jauhelihamaustetta,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli