Jauhelihapasteijat

Nappaa talteen!
Rahkavoitaikina sopii monipuolisesti leivontaan, pasteijoihin ja piirakoihin. Jauhelihapasteijat maistuvat brunssilla ja muissa juhlissa sekä retkieväänä. Kokeile myös pehmeän kasviskeiton kanssa!
| Rahkavoitaikina | |
|---|---|
| 250 g | voita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | maitorahkaa |
| Täyte | |
| 250 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | ranskankermaa |
| 2 tl | soijakastiketta |
| suolatonta jauhelihamaustetta | |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
| Voiteluun | |
| 1 - 2 kpl | kananmunaa |
- 1.
Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Anna jäähtyä. Hienonna munat ja sekoita täytteeseen.
Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Pane ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Sipaise pohjan toinen reuna vedellä ja käännä päälle toinen reuna. Kiinnitä reunat haarukalla painelemalla. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.
Jauhelihapasteijat
Rahkavoitaikina sopii monipuolisesti leivontaan, pasteijoihin ja piirakoihin. Jauhelihapasteijat maistuvat brunssilla ja muissa juhlissa sekä retkieväänä. Kokeile myös pehmeän kasviskeiton kanssa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Rahkavoitaikina | |
| 250 g | voita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | maitorahkaa |
Täyte | |
| 250 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | ranskankermaa |
| 2 tl | soijakastiketta |
| suolatonta jauhelihamaustetta | |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
Voiteluun | |
| 1 - 2 kpl | kananmunaa |
Valmistus
- 1
Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Anna jäähtyä. Hienonna munat ja sekoita täytteeseen.
Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Pane ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Sipaise pohjan toinen reuna vedellä ja käännä päälle toinen reuna. Kiinnitä reunat haarukalla painelemalla. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.
Ravintosisältö
191
Energiaa kcal
800
Energiaa kj
8,4 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
191
Energiaa kcal
800
Energiaa kj
8,4 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Voita, 1 tl Leivinjauhetta, Suolatonta jauhelihamaustetta, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





