Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Anna jäähtyä. Hienonna munat ja sekoita täytteeseen.
Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Pane ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Sipaise pohjan toinen reuna vedellä ja käännä päälle toinen reuna. Kiinnitä reunat haarukalla painelemalla. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
796
190
8,4 g
3,1 g
16,9 g
1,1 g
0,8 g
10,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g Voita,
1 tl Leivinjauhetta,
Suolatonta jauhelihamaustetta,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli