Jauhelihapiirakka (pellillinen)
Ainekset
Valmistus
Tee pohjataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, sokeri ja suola veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Kuutioi paprikat. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää joukkoon nduja-tahna ja mausteet. Sekoittele hetki. Ota pannu liedeltä ja lisää paprikat ja herkkusienet. Sekoita joukkoon kermaviili.
Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Vinkki: Maista jauhelihatäytettä, kun olet lisännyt 2 rkl ndujaa, lisää sitten tahnaa oman maun mukaan haluamasi määrä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
333
1394
17,8 g
6,6 g
28,1 g
2,3 g
2,0 g
13,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
1 tl Suolaa,
2 tl Oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli