Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhelihapiirakka (pellillinen)

timer-icon60 min  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Ruokaisassa, pizzan tapaisessa peltipiirakassa on jauhelihaa, paprikaa ja herkkusieniä sekä juustoa. Tulista makua antaa nduja eli italialainen salamilevite. Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa.

Ainekset

Pohja

2 1/2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
6 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä

Täyte

200 g
(1 rs) herkkusieniä
2 kpl
Paprikaa
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
3 rkl
ndujaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
150 g
(1 ps) Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee pohjataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, sokeri ja suola veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

25 g
Hiivaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
6 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
2

Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Kuutioi paprikat. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää joukkoon nduja-tahna ja mausteet. Sekoittele hetki. Ota pannu liedeltä ja lisää paprikat ja herkkusienet. Sekoita joukkoon kermaviili.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
400 g
Jauhelihaa
2 kpl
Paprikaa
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
150 g
(1 ps) Juustoraastetta
1 rkl
Öljyä
3

Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
150 g
(1 ps) Juustoraastetta

Vinkki! Maista jauhelihatäytettä, kun olet lisännyt 2 rkl ndujaa, lisää sitten tahnaa oman maun mukaan haluamasi määrä.

Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.9.2014
|
Muokattu: 11.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

298

1249

15,3 g

5,0 g

28,1 g

2,3 g

2,0 g

11,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

1 tl Suolaa,

2 tl Oreganoa,

150 g (1 ps) Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli