Jauhelihapiirakka (pellillinen)
60 min (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pellillinen piirakkaa syntyy helposti. Täytteenä on jauhelihaa, paprikaa ja herkkusieniä sekä juustoa. Tulista makua antaa nduja eli italialainen salamilevite. Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa.
| Pohja | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 6 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
| Täyte | |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 2 kpl | paprikaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 3 rkl | ndujaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Tee pohjataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, sokeri ja suola veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- 2.
Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Kuutioi paprikat. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää joukkoon nduja-tahna ja mausteet. Sekoittele hetki. Ota pannu liedeltä ja lisää paprikat ja herkkusienet. Sekoita joukkoon kermaviili.
- 3.
Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Jauhelihapiirakka (pellillinen)
arvosana4/5
60 min (josta 40 min aktiivista)
Pellillinen piirakkaa syntyy helposti. Täytteenä on jauhelihaa, paprikaa ja herkkusieniä sekä juustoa. Tulista makua antaa nduja eli italialainen salamilevite. Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 6 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 2 kpl | paprikaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 3 rkl | ndujaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Tee pohjataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, sokeri ja suola veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 2 1/2 dl vettä 1 tl sokeria 1 tl suolaa 6 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl öljyä - 2
Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Kuutioi paprikat. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää joukkoon nduja-tahna ja mausteet. Sekoittele hetki. Ota pannu liedeltä ja lisää paprikat ja herkkusienet. Sekoita joukkoon kermaviili.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) herkkusieniä 400 g jauhelihaa 2 kpl paprikaa 2 tl oreganoa 1 tl suolaa 150 g (1 ps) juustoraastetta 1 rkl öljyä 3 rkl ndujaa 200 g (1 prk) kermaviiliä - 3
Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) juustoraastetta
Vinkki: Maista jauhelihatäytettä, kun olet lisännyt 2 rkl ndujaa, lisää sitten tahnaa oman maun mukaan haluamasi määrä.
Ravintosisältö
333
Energiaa kcal
1394
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,1 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
333
Energiaa kcal
1394
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,1 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Suolaa, 1 tl Suolaa, 2 tl Oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























