Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Amerikassa wedge salad eli lohkosalaatti tehdään jäävuorisalaatista. Sen vaihtoehdoksi sopii erinomaisesti kotimainen varhaiskaali. Viimeistele jenkkityylinen lohkosalaatti sinihomejuustokastikkeella, pekonilla ja rapeilla krutongeilla.
| Kastike | |
|---|---|
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 1 dl | piimää |
| 1/2 dl | ranskankermaa |
| 1 tl | valkosipulijauhetta |
| 100 g | sinihomejuustoa murustettuna |
| 4 kpl | siivua leipää |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| pippuria | |
| 5 kpl | siivua pekonia |
| pieni kotimainen varhaiskaali | |
| 50 g | sinihomejuustoa |
Sekoita kastikeaineet ja laita maustumaan jääkaappiin.
Kuutioi leipäviipaleet, pyörittele lorauksessa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja paahda 180 asteisessa uunissa 15 min.
Nostele pekonit uunipellille ja paista 180 asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes ovat rapeita. Nosta talouspaperille jäähtymään.
Leikkaa kaali neljään osaan. Poista suurin osa kannasta, mutta jätä tarpeeksi, jotta lehdet pysyvät yhdessä. Voitele oliiviöljyllä ja grillaa tai paista grillipannussa kaaliin tummanruskeat raidat. Mausta suolalla.
Nosta kaalilohko lautaselle, kuorruta sinihomejuustokastikkeella, murusta päälle pekonia ja ripottele päälle krutongit ja loppu sinihomejuusto.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Amerikassa wedge salad eli lohkosalaatti tehdään jäävuorisalaatista. Sen vaihtoehdoksi sopii erinomaisesti kotimainen varhaiskaali. Viimeistele jenkkityylinen lohkosalaatti sinihomejuustokastikkeella, pekonilla ja rapeilla krutongeilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kastike | |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 1 dl | piimää |
| 1/2 dl | ranskankermaa |
| 1 tl | valkosipulijauhetta |
| 100 g | sinihomejuustoa murustettuna |
| 4 kpl | siivua leipää |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| pippuria | |
| 5 kpl | siivua pekonia |
| pieni kotimainen varhaiskaali | |
| 50 g | sinihomejuustoa |
Sekoita kastikeaineet ja laita maustumaan jääkaappiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| 1/2 dl | ranskankermaa |
| 100 g | sinihomejuustoa murustettuna |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 1 dl | piimää |
| 1 tl | valkosipulijauhetta |
Kuutioi leipäviipaleet, pyörittele lorauksessa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja paahda 180 asteisessa uunissa 15 min.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | siivua leipää |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| pippuria |
Nostele pekonit uunipellille ja paista 180 asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes ovat rapeita. Nosta talouspaperille jäähtymään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kpl | siivua pekonia |
Leikkaa kaali neljään osaan. Poista suurin osa kannasta, mutta jätä tarpeeksi, jotta lehdet pysyvät yhdessä. Voitele oliiviöljyllä ja grillaa tai paista grillipannussa kaaliin tummanruskeat raidat. Mausta suolalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| pieni kotimainen varhaiskaali | |
| oliiviöljyä | |
| suolaa |
Nosta kaalilohko lautaselle, kuorruta sinihomejuustokastikkeella, murusta päälle pekonia ja ripottele päälle krutongit ja loppu sinihomejuusto.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | sinihomejuustoa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
290
Energiaa kcal
1215
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
—
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
290
Energiaa kcal
1215
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
—
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puolikkaan sitruunan mehu, 1 tl valkosipulijauhetta, 4 kpl siivua leipää, oliiviöljyä, suolaa, pippuria, Pieni kotimainen varhaiskaali.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli