Sekoita kastikeaineet ja laita maustumaan jääkaappiin.
Kuutioi leipäviipaleet, pyörittele lorauksessa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja paahda 180 asteisessa uunissa 15 min.
Nostele pekonit uunipellille ja paista 180 asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes ovat rapeita. Nosta talouspaperille jäähtymään.
Leikkaa kaali neljään osaan. Poista suurin osa kannasta, mutta jätä tarpeeksi, jotta lehdet pysyvät yhdessä. Voitele oliiviöljyllä ja grillaa tai paista grillipannussa kaaliin tummanruskeat raidat. Mausta suolalla.
Nosta kaalilohko lautaselle, kuorruta sinihomejuustokastikkeella, murusta päälle pekonia ja ripottele päälle krutongit ja loppu sinihomejuusto.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1215
290
24,0 g
7,8 g
4,3 g
4,3 g
—
15,8 g
1,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Puolikkaan sitruunan mehu,
1 tl valkosipulijauhetta,
4 kpl siivua leipää,
oliiviöljyä,
suolaa,
pippuria,
Pieni kotimainen varhaiskaali.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli