Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää tosiinsa sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina pellille 25 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Esikypsennä 190-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan hyvin vatkaten. Levitä marenki ilmavasti pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista noin 15 minuuttia. Kuori ja lohko omenat. Pane lohkot ja kanelitanko kattilaan. Kaada päälle sen verran nestettä, että omenat peittyvät. Hauduta omenat pehmeiksi, jäähdytä liemessä ja valuta hyvin. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää rahka. Puolita kakkulevy. Levitä vaahto ja omenat toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
430
1800
26,0 g
13,8 g
39,9 g
32,5 g
1,8 g
7,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 tl Vaniljasokeria,
Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli