Jouluinen britakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen britakakku

Jouluinen britakakku
Paloja
10
Britakakku on klassikko! Jouluisen britan täytteessä on omenaa ja glögiä. Katso herkullisen joulukakun ohje!
Jaa Somessa

Ainekset

125 g
Voita
1 dl
Sokeria
3 kpl
Keltuaista
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

MARENKI

3 kpl
Valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Mantelilastuja

TÄYTE

3 kpl
Kirpeää omenaa
2 dl
Glögiä tai mehua
1 kpl
Kanelitanko
2 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
200 g
Vaniljarahkaa

Näin teet

1

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää tosiinsa sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina pellille 25 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Esikypsennä 190-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan hyvin vatkaten. Levitä marenki ilmavasti pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista noin 15 minuuttia. Kuori ja lohko omenat. Pane lohkot ja kanelitanko kattilaan. Kaada päälle sen verran nestettä, että omenat peittyvät. Hauduta omenat pehmeiksi, jäähdytä liemessä ja valuta hyvin. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää rahka. Puolita kakkulevy. Levitä vaahto ja omenat toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 19.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g399 g
Proteiinia8 g79 g
Rasvaa26 g260 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1800 17995
Energiaa kcal430 4299

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • Kanelitanko

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja40 g399 g
Proteiinia8 g79 g
Rasvaa26 g260 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1800 17995
Energiaa kcal430 4299

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • Kanelitanko

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.