Pingota kahden irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjille leivinpaperit ja voitele vuokien reunat öljyllä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Laita valkuaiset sivuun odottamaan marengin valmistusta. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet ja maito taikinaan. Jaa taikina kakkuvuokiin ja tasoita pinnat. Esikypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilät huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeria vähän kerrallaan samalla vatkaten. Levitä marenki lusikalla esipaistetuille kakkupohjille. Ripottele mantelilastut pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen vuokien irroittamista.
Pese ja kuori omenat. Jos käytät kotimaisia omenia, voit jättää ne kuorimatta. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Pane ne kanelitangon kanssa kattilaan. Kaada päälle sen verran glögiä tai omenamehua, että palat peittyvät. Hauduta omenat pehmeiksi miedolla lämmöllä ja jäähdytä liemessä. Valuta jäähtyneet omenat hyvin. Painele paloja varovasti, niin että enin neste valuu pois.
Sekoita omenapalat ja rahka keskenään. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Nostele kermavaahto hellästi omena-rahkaseokseen.
Siirrä toinen kakkupohjista tarjoilulautaselle. Levitä omenatäyte kakkupohjalle ja nosta toinen kakkupohja sen päälle. Koristele halutessasi tomusokerilla. Tarjoa heti.
Vinkki! Jos sinulla ei ole kahta saman kokoista kakkuvuokaa, voit levittää kakkupohjan leivinpaperiälle pellille, leikata sen kahteen osaan ja koota suorakaiteen muotoisen kakun.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
310
1298
18,3 g
9,0 g
30,1 g
23,8 g
1,3 g
5,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kanelitanko,
1 rkl Tomusokeria,
1 tl Rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli