Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jouluinen britakakku

Jouluinen britakakku

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Britakakku on klassikko! Jouluisen britan täytteessä on omenaa ja glögiä. Katso herkullisen joulukakun ohje!

Ainekset

125 g
Voita
1 dl
Sokeria
3 kpl
Keltuaista
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

marenki

3 kpl
Valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Mantelilastuja

täyte

3 kpl
Kirpeää omenaa
2 dl
Glögiä tai mehua
1 kpl
Kanelitanko
2 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria
200 g
Vaniljarahkaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää tosiinsa sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina pellille 25 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Esikypsennä 190-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan hyvin vatkaten. Levitä marenki ilmavasti pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista noin 15 minuuttia. Kuori ja lohko omenat. Pane lohkot ja kanelitanko kattilaan. Kaada päälle sen verran nestettä, että omenat peittyvät. Hauduta omenat pehmeiksi, jäähdytä liemessä ja valuta hyvin. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää rahka. Puolita kakkulevy. Levitä vaahto ja omenat toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 22.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

430

1800

26,0 g

13,8 g

39,9 g

32,5 g

1,8 g

7,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Vaniljasokeria,

Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli