Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen karitsatagine

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
karitsanpaistia
3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
punainen chili
1 kpl
luomu sitruuna
3 tl
Ras el Hanout mausteseosta
3 kpl
tähtianiksia
2 kpl
kanelitankoja
800 g
paseerattua tomaattia
400 g
kanalientä
1 kpl
tlk kikherneitä liemessä
100 g
kivettömiä taateleita
50 g
sulttaanarusinoita
Suolaa, mustapippuria myllystä
Tuoretta persiljaa ja minttua

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuutioi karitsanpaisti ja ruskista palat öljyssä.

2

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota nämä öljyssä taginepadassa. Lisää Ras el Hanout -mausteseos, tähtianis ja kanelitanko.

3

Lisää pataan karitsapalat, paseerattu tomaatti sekä kanaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla.

4

Laita pata uuniin ja paista ilman kantta 200 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpöä 150 asteeseen ja peitä pata kannella. Anna kypsyä 2-3h.

5

Tarkista maku. Leikkaa pesty sitruuna kuorineen lohkoiksi ja lisää joukkoon. Lisää pataan kikherneet, rusinat ja taatelit ja anna kypsyä vielä 30 minuuttia. Lisää pataan lopuksi, ennen tarjoilua, runsaasti hienonnettua persiljaa ja minttua.

6

Tarjoile couscoussalaatin tai riisin kera.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 12.11.2019
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.