Jouluinen sitruunakakku

arvosana3/5

(2)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Täydellisen mehevä sitruunakakku ihastuttaa raikkaudellaan. Unikonsiemenet ja jogurtti antavat kakulle herkullisen rakenteen. Pintaa koristavat mascarponevaahto ja granaattiomenansiemenet tekevät kakusta juhlavan.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai leivontamargariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlpaksua maustamatonta jogurttia
1 kplsitruuna (luomu)
3 dlvehnäjauhoa
2 rklunikonsiemeniä
2 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

250 g(1 prk) mascarponejuustoa
1 dltomusokeria
1 rklsitruunanmehua

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia voiteluun
korppujauhoja
1 kplgranaattiomena

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

    MääräAinesosa
    voita tai leivontamargariinia voiteluun
    korppujauhoja
  2. 2

    Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jogurtti vaahtoon.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai leivontamargariinia
    2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlpaksua maustamatonta jogurttia
  3. 3

    Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sitruunan mehu. Yhdistä jauhot, unikonsiemenet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos, mehu (2 rkl) ja kuori (1 rkl) taikinaan (säästä loppu mehu kuorrutukseen). Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    3 dlvehnäjauhoa
    2 rklunikonsiemeniä
    2 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

  5. 5

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuivaa siemenet talouspaperin päällä. Sekoita kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku granaattiomenansiemenillä.

    MääräAinesosa
    1 kplgranaattiomena
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    1 dltomusokeria
    1 rklsitruunanmehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai leivontamargariinia voiteluun, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä