Jouluinen suklaa-hedelmäkakku
Jouluinen suklaa-hedelmäkakku
Yhteistyössä

Jouluinen suklaa-hedelmäkakku

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gvoita
3 dlfariinisokeria
3 kplkananmunaa
2 dlkuohukermaa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
4 tlpiparkakkumaustetta
2 dlkuivattuja hedelmäpaloja esim. papaijaa tai aprikoosia
120–150 g pieneksi paloiteltuja fazer da-capo cappuccino -konvehteja

Koristeluun

120 gtummaa leivontasuklaa
3 rklsmetanaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
kuivattuja hedelmäpaloja

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Sekoita munat taikinaan yksitellen.

  2. 2

    Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää kerma välillä pienissä erissä.

  3. 3

    Leikkaa hedelmäpalat hieman pienemmiksi ja kieritä palat pienessä määrässä jauhoja, jotta ne sekoittuvat helpommin taikinaan.

  4. 4

    Sekoita hedelmäpalat taikinaseokseen Da-Capo-konvehtipalojen kanssa.

  5. 5

    Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.

  6. 6

    Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.

  7. 7

    Sulata suklaa ja valuta ensin sulasta suklaasta kuvioita leivinpaperille. Sekoita loppuun suklaasulaan huoneenlämpöinen smetana ja hunaja. Valuta suklaa-smetana-hunajaseos kakun päälle ja koristele kakku suklaakuvioilla ja hedelmäpaloilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025