Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen suklaa-hedelmäkakku

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
voita
3 dl
fariinisokeria
3 kpl
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4 tl
piparkakkumaustetta
2 dl
kuivattuja hedelmäpaloja esim. papaijaa tai aprikoosia
120–150 g pieneksi paloiteltuja Fazer Da-Capo Cappuccino -konvehteja

Koristeluun

120 g
tummaa leivontasuklaa
3 rkl
smetanaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
kuivattuja hedelmäpaloja

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Sekoita munat taikinaan yksitellen.

2

Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää kerma välillä pienissä erissä.

3

Leikkaa hedelmäpalat hieman pienemmiksi ja kieritä palat pienessä määrässä jauhoja, jotta ne sekoittuvat helpommin taikinaan.

4

Sekoita hedelmäpalat taikinaseokseen Da-Capo-konvehtipalojen kanssa.

5

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.

6

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.

7

Sulata suklaa ja valuta ensin sulasta suklaasta kuvioita leivinpaperille. Sekoita loppuun suklaasulaan huoneenlämpöinen smetana ja hunaja. Valuta suklaa-smetana-hunajaseos kakun päälle ja koristele kakku suklaakuvioilla ja hedelmäpaloilla.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.