Jouluiset suklaapullat
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jouluiset suklaapullat täytetään pähkinä-suklaalevitteellä ja hasselpähkinällä. Astetta paremmat kierrepullat ovat parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna tai varovasti lämmitettyinä.
| 75 g | voita |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | pähkinä-suklaalevitettä (nutella) |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Jos säilytät pähkinä-suklaalevitettä jääkaapissa, ota levite huoneenlämpöön pehmenemään paria tuntia ennen leipomista.
- 2.
Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikivaa vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- 3.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta noin 30 x 40 cm:n kokoinen levy. Levitä levylle pehmeää pähkinä-suklaalevitettä. Ripottele päälle pähkinärouhe.
- 4.
Taita taikinalevy kaksin kerroin. Leikkaa levy parin sentin levyisiksi suikaleiksi. Pyöritä suikaleet spiraalille ja kiepauta solmuun. Laita pullat uunipellille leivinpaperin päälle.
- 5.
Peitä pullat leivinliinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
- 6.
Voitele pullat kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Jouluiset suklaapullat
Jouluiset suklaapullat täytetään pähkinä-suklaalevitteellä ja hasselpähkinällä. Astetta paremmat kierrepullat ovat parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna tai varovasti lämmitettyinä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | voita |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 2 dl | pähkinä-suklaalevitettä (nutella) |
| 1 dl | hasselpähkinärouhetta |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Jos säilytät pähkinä-suklaalevitettä jääkaapissa, ota levite huoneenlämpöön pehmenemään paria tuntia ennen leipomista.
- 2
Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikivaa vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 75 g voita 2 1/2 dl maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 7 dl vehnäjauhoja - 3
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta noin 30 x 40 cm:n kokoinen levy. Levitä levylle pehmeää pähkinä-suklaalevitettä. Ripottele päälle pähkinärouhe.
Määrä Ainesosa 2 dl pähkinä-suklaalevitettä (nutella) 1 dl hasselpähkinärouhetta - 4
Taita taikinalevy kaksin kerroin. Leikkaa levy parin sentin levyisiksi suikaleiksi. Pyöritä suikaleet spiraalille ja kiepauta solmuun. Laita pullat uunipellille leivinpaperin päälle.
- 5
Peitä pullat leivinliinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
- 6
Voitele pullat kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Ravintosisältö
160
Energiaa kcal
670
Energiaa kj
5,9 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
160
Energiaa kcal
670
Energiaa kj
5,9 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Pähkinä-suklaalevitettä (nutella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























