Jos säilytät pähkinä-suklaalevitettä jääkaapissa, ota levite huoneenlämpöön pehmenemään paria tuntia ennen leipomista.
Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikivaa vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää sulatettu voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta noin 30 x 40 cm:n kokoinen levy. Levitä levylle pehmeää pähkinä-suklaalevitettä. Ripottele päälle pähkinärouhe.
Taita taikinalevy kaksin kerroin. Leikkaa levy parin sentin levyisiksi suikaleiksi. Pyöritä suikaleet spiraalille ja kiepauta solmuun. Laita pullat uunipellille leivinpaperin päälle.
Peitä pullat leivinliinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
Voitele pullat kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
159
664
5,8 g
2,4 g
21,9 g
5,3 g
1,4 g
3,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Kardemummaa,
2 dl Pähkinä-suklaalevitettä (nutella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli