Pilko aprikoosit ja rouhi hasselpähkinät karkeasti.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi ja mausteet.
Alusta taikinaan puolet jauhoista ja lisää aprikoosit ja pähkinät. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota taikinaa huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin 1 tunti.
Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa hetki ja muotoile kahdeksi leiväksi. Laita leivät leivinpaperille uunipellille tai voideltuihin leipävuokiin ja kohota liinalla peitettynä ainakin 30 minuuttia.
Paista leipiä 175 asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1826
7644
47,0 g
4,0 g
275,5 g
29,0 g
31,0 g
55,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Piimää,
50 g Hiivaa,
1 dl siirappia,
1 tl Pomeranssinkuorta,
1,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli