Joululeipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Joululeipä

Joululeipä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Tällä reseptillä valmistat kaksi mausteista joululeipää.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Hiivaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Kuminaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 dl
Siirappia tai hunajaa
1 dl
Korintteja tai rusinoita
10 - 11 dl
Hiivaleipäjauhoja
3 dl
Ruisjauhoja
50 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää mausteet ja siirappi tai hunaja. Lisää rusinat ja sekoita jauhot ja lopuksi sula rasva taikinaa. Anna kohota peitettynä. Leivo kaksi leipää ja kohota ne. Pistele leipiin haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.