Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululeipä

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Kuivatut aprikoosit ja hasselpähkinät pilkuttavat herkullisen pehmeää joululeipää. Ohjeesta valmistuu kaksi leipää, joista toisen voi viedä vaikka lahjaksi.

Ainekset

2 dl
kuivattuja aprikooseja
2 dl
hasselpähkinöitä
5 dl
Piimää
50 g
Hiivaa
1 dl
siirappia
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 1/2 tl
Suolaa
6 - 7 dl
hiivaleipäjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko aprikoosit ja rouhi hasselpähkinät karkeasti.

2 dl
hasselpähkinöitä
2 dl
kuivattuja aprikooseja
2

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi ja mausteet.

1 dl
siirappia
50 g
Hiivaa
5 dl
Piimää
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 1/2 tl
Suolaa
3

Alusta taikinaan puolet jauhoista ja lisää aprikoosit ja pähkinät. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota taikinaa huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin 1 tunti.

5 dl
vehnäjauhoja
6 - 7 dl
hiivaleipäjauhoja
4

Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa hetki ja muotoile kahdeksi leiväksi. Laita leivät leivinpaperille uunipellille tai voideltuihin leipävuokiin ja kohota liinalla peitettynä ainakin 30 minuuttia.

5

Paista leipiä 175 asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1826

7644

47,0 g

4,0 g

275,5 g

29,0 g

31,0 g

55,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Piimää,

50 g Hiivaa,

1 dl siirappia,

1 tl Pomeranssinkuorta,

1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli