Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululeipä

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Tällä reseptillä valmistat kaksi mausteista joululeipää.

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Hiivaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Kuminaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 dl
Siirappia tai hunajaa
1 dl
Korintteja tai rusinoita
10 - 11 dl
Hiivaleipäjauhoja
3 dl
Ruisjauhoja
50 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Liota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää mausteet ja siirappi tai hunaja. Lisää rusinat ja sekoita jauhot ja lopuksi sula rasva taikinaa. Anna kohota peitettynä. Leivo kaksi leipää ja kohota ne. Pistele leipiin haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.