Joululeipä

arvosana5/5

(1)arvio
2 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Kuivatut aprikoosit ja hasselpähkinät pilkuttavat herkullisen pehmeää joululeipää. Ohjeesta valmistuu kaksi leipää, joista toisen voi viedä vaikka lahjaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlkuivattuja aprikooseja
2 dlhasselpähkinöitä
5 dlpiimää
50 ghiivaa
1 dlsiirappia
1 tlpomeranssinkuorta
1 1/2 tlsuolaa
6 - 7 dlhiivaleipäjauhoja
5 dlvehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pilko aprikoosit ja rouhi hasselpähkinät karkeasti.

    MääräAinesosa
    2 dlhasselpähkinöitä
    2 dlkuivattuja aprikooseja
  2. 2

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1 dlsiirappia
    50 ghiivaa
    5 dlpiimää
    1 tlpomeranssinkuorta
    1 1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Alusta taikinaan puolet jauhoista ja lisää aprikoosit ja pähkinät. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota taikinaa huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin 1 tunti.

    MääräAinesosa
    5 dlvehnäjauhoja
    6 - 7 dlhiivaleipäjauhoja
  4. 4

    Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa hetki ja muotoile kahdeksi leiväksi. Laita leivät leivinpaperille uunipellille tai voideltuihin leipävuokiin ja kohota liinalla peitettynä ainakin 30 minuuttia.

  5. 5

    Paista leipiä 175 asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Piimää, 50 g Hiivaa, 1 dl siirappia, 1 tl Pomeranssinkuorta, 1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä