Joulumausteiset tikkulihapullat

Arvostele resepti
16 Kappaletta

15 min

Neilikka ja kaneli tuovat lihapulliin joulun makua. Pistä lihapulliin suolatikut, haukkaa – ja nauti. Hauskan näköiset tikkulihapullat sopivat myös pikkujouluihin ja muihin loppuvuoden juhliin.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
4 rklkaurahiutaleita
1 dlkermaa
1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tljauhettua maustepippuria
1/2 tljauhettua neilikkaa
1/2 tljauhettua kanelia
3 rklhienonnettua persiljaa

Paistamiseen

öljyä

Lisäksi

16 kplsuolatikkua

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kaurahiutaleet kulhoon kerman kanssa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sipuliseos ja jauheliha kaura-kermaseokseen. Lisää mausteet ja hienonnettu persilja. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kahdessa erässä pannulla tai 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Pistä lihapulliin suolatikut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Jauhettua maustepippuria, 0,5 tl Jauhettua neilikkaa, 0,5 tl Jauhettua kanelia, Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä