Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupöydän klassikko sillikaviaari

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sillikaviaari on klassikko, jota on vaikea tarjottaessa ohittaa. Sillikaviaari toimii hienosti sellaisenaan perunoiden kanssa, leivän päällä tai vaikka voileipäkakussa täytteenä. Kokeile sillikaviaarin kanssa esimerkiksi Rostenin Jurmo saaristolaislimppua.

Ainekset

150 g
Matjessillifilee
3 kpl
kananmunaa keitettynä (8-9 min)
Pieni punasipuli hienona kuutioina
200 g
smetanaa
3 rkl
ruohosipulia ohuina renkaina
1 tl
dijon-sinappia
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kuivaa sillifileiden pinta huolellisesti. Leikkaa sillifileet ja keitetyt kananmunat n. 1 cm kuutioiksi.

150 g
Matjessillifilee
3 kpl
kananmunaa keitettynä (8-9 min)
2

Yhdistä kulhossa sillikuutiot, kananmunat ja punasipulikuutiot.

Pieni punasipuli hienona kuutioina
3

Vaahdota smetana kevyesti ja yhdistä se sillin joukkoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

200 g
smetanaa
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1/2 tl
suolaa
1 tl
dijon-sinappia
3 rkl
ruohosipulia ohuina renkaina

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1419

29,8 g

16,0 g

7,8 g

7,8 g

0,3 g

10,3 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni punasipuli hienona kuutioina,

1 tl dijon-sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli