Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raikas sitruuna-mansikkakakku

Raikas sitruuna-mansikkakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
18 Palaa
Fork and knife
18 Palaa
Tässä suloisen vaaleanpunaisessa kakussa yhdistyvät sitruunatahnan raikas kirpeys ja mansikka-tuorejuustovaahdon herkullinen makeus. Täydellinen kakku juhlahetkiin!

Ainekset

Pohja

6 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Lemon curd

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 dl
tomusokeria
1 kpl
kananmuna
50 g
voita

Kostuke

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 1/2 dl
vettä
2 tl
sokeria

Mansikka-tuorejuustovaahto

4 dl
(2 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
mansikkahilloa

Lisäksi

voita
korppujauhoja
400 g
(1 rs) mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

voita
korppujauhoja
2

Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.

6 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3

Tee lemon curd. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl) kattilaan. Lisää sokeri ja muna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Sekoita voi joukkoon ja nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä.

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 dl
tomusokeria
1 kpl
kananmuna
50 g
voita
4

Tee kostuke. Pese sitruuna. Raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl). Sekoita kostutusliemi.

1 kpl
sitruuna (luomu)
1 1/2 dl
vettä
2 tl
sokeria
5

Tee tuorejuustovaahto. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja hillo.

4 dl
(2 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
mansikkahilloa
6

Huuhtele ja kuivaa mansikat. Perkaa ja viipaloi puolet mansikoista. Säästä loput mansikat koristeluun.

400 g
(1 rs) mansikoita
7

Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta sitruunaliemellä. Levitä puolet lemon curdista ja neljännes vaahdosta levylle. Asettele puolet viipaloiduista mansikoista vaahdon pinnalle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle ja kostuta. Levitä loput lemon curdista ja toinen neljännes vaahdosta levylle sekä asettele päälle loput mansikat. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku ja loput vaahdosta jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.

8

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä loppu vaahto kakun pinnalle. Koristele mansikkaviipaleilla.

1 kpl
sitruuna (luomu)

Vinkki: Sokerikakkupohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ja vaikka pakastaa. Kakku on hyvä täyttää juhlaa edeltävänä päivänä, jotta kosteus ja maut ehtivät tasoittua, mutta koristelu kannattaa tehdä juhlapäivänä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.4.2025
|
Muokattu: 25.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

287

1201

14,5 g

9,1 g

32,3 g

24,2 g

1,1 g

5,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli