
Raikas sitruuna-mansikkakakku
Ainekset
Pohja
Lemon curd
Kostuke
Mansikka-tuorejuustovaahto
Lisäksi
Valmistus
Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.
Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.
Tee lemon curd. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl) kattilaan. Lisää sokeri ja muna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Sekoita voi joukkoon ja nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä.
Tee kostuke. Pese sitruuna. Raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl). Sekoita kostutusliemi.
Tee tuorejuustovaahto. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja hillo.
Huuhtele ja kuivaa mansikat. Perkaa ja viipaloi puolet mansikoista. Säästä loput mansikat koristeluun.
Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta sitruunaliemellä. Levitä puolet lemon curdista ja neljännes vaahdosta levylle. Asettele puolet viipaloiduista mansikoista vaahdon pinnalle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle ja kostuta. Levitä loput lemon curdista ja toinen neljännes vaahdosta levylle sekä asettele päälle loput mansikat. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku ja loput vaahdosta jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä loppu vaahto kakun pinnalle. Koristele mansikkaviipaleilla.
Vinkki: Sokerikakkupohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ja vaikka pakastaa. Kakku on hyvä täyttää juhlaa edeltävänä päivänä, jotta kosteus ja maut ehtivät tasoittua, mutta koristelu kannattaa tehdä juhlapäivänä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
287
1201
14,5 g
9,1 g
32,3 g
24,2 g
1,1 g
5,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli