Juhannuksen sitruunatorttu - Yhteishyvä

Juhannuksen sitruunatorttu

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Laktoositonta margariinia
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Keltuainen
2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Maissijauhoja
(0,5 tljauhettua inkivääriä)

TÄYTE

1 kpl
Sitruunan kuori raastettuna
2 dl
Sitruunamehua (n.3 sitruunan mehu)
1 dl
Vettä
1 1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Keltuaista
3 rkl
Maissijauhoja

MARENKI

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Tomusokeria

Näin teet

1

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen tekemisen ajaksi. Pese sitruunat hyvin astianpesuaineella ja harjalla.Sekoita kattilassa sitruunoista puristettu mehu, raastettu kuori, vesi, sokeri, keltuaiset sekä maissijauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Nosta kiisseli pois liedeltä ja anna jäähtyä.Leikkaa foliosta pitkä kaistale ja painele se piirakan reunoille. Folioreunus estää taikinaa valumasta. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasossa ensin 15 minuuttia. Poista folioreunus ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Levitä sitruunakiisseli paistetun pohjan päälle ja anna pohjan jäähtyä noin tunnin ajan.Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää. Nostele marenkivaahto kahdella lusikalla tai pursota kiisselin päälle.Nosta torttu uuniin grillivastusten alle 250 asteeseen hetkeksi aikaa, kunnes marenki on saanut ruskeaa väriä. Anna tortun jäähtyä. Torttu kannattaa nauttia samana päivänä. Viileässä marenki kostuu ja sitkistyy.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 27.1.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa