Juhlava italiansalaatti
Ainekset
Kastike
Koristeeksi
Valmistus
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Ota herneet sulamaan.
Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä. Pese omena ja kuori tarvittaessa.
Leikkaa perunat, porkkanat, omena, kurkku, maustekurkku ja kinkku pienehköiksi paloiksi. Yhdistä paloitellut kasvikset, kinkku ja sulaneet herneet kulhossa.
Valmista kastike. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaviiliin majoneesi, sinappi ja mausteet. Nostele joukkoon kermavaahto ja sekoita kastike salaattiin. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Koristele ruohosipulilla ennen tarjoamista.
Vinkki: Italiansalaatti säilyy kylmässä pari päivää.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
178
747
7,6 g
4,0 g
16,0 g
5,3 g
2,0 g
10,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli