Juhlava italiansalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juhlava italiansalaatti

Juhlava italiansalaatti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Klassinen italiansalaatti sekoitetaan pastasta, kasviksista ja kinkusta. Salaatti sopii sekä arkiaterialle että juhlien noutopöytään.

Ainekset

2 dl
täysjyväpastaa
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
2 - 3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
omena
1/2 kpl
Kurkku
1 kpl
maustekurkku
350 g
(1 pkt) ylikypsää kinkkua palana

kastike

1 dl
(½ prk) vispikermaa
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 rkl
Majoneesia
1 1/2 rkl
vahvaa sinappia
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
1/4 tl
Valkopippuria

koristeeksi

Ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Ota herneet sulamaan.

2 dl
täysjyväpastaa
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
2

Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä. Pese omena ja kuori tarvittaessa.

2 kpl
Porkkanaa
2 - 3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
omena
3

Leikkaa perunat, porkkanat, omena, kurkku, maustekurkku ja kinkku pienehköiksi paloiksi. Yhdistä paloitellut kasvikset, kinkku ja sulaneet herneet kulhossa.

1/2 kpl
Kurkku
1 kpl
maustekurkku
4

Valmista kastike. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermaviiliin majoneesi, sinappi ja mausteet. Nostele joukkoon kermavaahto ja sekoita kastike salaattiin. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Koristele ruohosipulilla ennen tarjoamista.

2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 rkl
Majoneesia
1 dl
(½ prk) vispikermaa
1 1/2 rkl
vahvaa sinappia
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
1/4 tl
Valkopippuria
Ruohosipulia

Vinkki: Italiansalaatti säilyy kylmässä pari päivää.

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

747

178

7,6 g

4,0 g

16,0 g

5,3 g

2,0 g

10,0 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli