Juhlava italiansalaatti
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juhlavan italiansalaatin kuohkea kastike tehdään kermaviilistä ja kermasta. Ruokaisa ja mehevä pastasalaatti on herkullinen lisä juhlapöytään.
| 5 dl | täysjyväpennepastaa |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | hapokas omena |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 350 g | ylikypsää kinkkua |
| 3/4 kpl | ruukku ruohosipulia |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 rkl | dijonsinappia |
| 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukku ruohosipulia |
- 1.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa /2 l vettä) napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- 3.
Pese ja kuori porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
- 4.
Kuori omena. Leikkaa porkkanat, omena, maustekurkku ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä paloitellut kasvikset, kinkku, herneet, ruohosipuli ja pasta kulhossa.
- 5.
Valmista kastike. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muut kastikkeen ainekset vaahtoon ja sekoita kastike salaattiin. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Juhlava italiansalaatti
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Juhlavan italiansalaatin kuohkea kastike tehdään kermaviilistä ja kermasta. Ruokaisa ja mehevä pastasalaatti on herkullinen lisä juhlapöytään.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | täysjyväpennepastaa |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | hapokas omena |
| 1 kpl | maustekurkku |
| 350 g | ylikypsää kinkkua |
| 3/4 kpl | ruukku ruohosipulia |
Kastike | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 rkl | dijonsinappia |
| 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukku ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 2
Keitä pasta miedosti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa /2 l vettä) napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Määrä Ainesosa 5 dl täysjyväpennepastaa - 3
Pese ja kuori porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 3 kpl porkkanaa - 4
Kuori omena. Leikkaa porkkanat, omena, maustekurkku ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä paloitellut kasvikset, kinkku, herneet, ruohosipuli ja pasta kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl hapokas omena 1 kpl maustekurkku 350 g ylikypsää kinkkua 3/4 kpl ruukku ruohosipulia - 5
Valmista kastike. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muut kastikkeen ainekset vaahtoon ja sekoita kastike salaattiin. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 2 dl (1 prk) kermaviiliä 1/2 rkl dijonsinappia 1/2 rkl sitruunanmehua 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria 1/4 kpl ruukku ruohosipulia
Italiansalaatti säilyy kylmässä pari päivää.
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1396
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
7,9 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
15,4 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1396
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,3 g
Hiilihydraatteja
7,9 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
15,4 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























