Juhlavat mätihyytelöt

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
200 gmätiä
4 kplliivatelehteä
2 dlkermaviiliä
5 - 7 kpltippaa tabascoa
1 tlsitruunapippuria
2 dlkuohukermaa
2 rklsitruunamehua tai valkoviiniä
suolaa halutessasi
koristeluun tilliä

Valmistus

  1. 1

    Nosta mäti sulamaan ja valumaan siivilään. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kermaviiliin tabasko, sitruunapippuri sekä valunut mäti. Säästä pieni osa mädistä koristeluun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se kermaviiliseokseen. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seokseen hieman jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos silikonimuotteihin tai kelmulla vuorattuihin vuokiin. Peitä vuoat kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa hyytelöt vadille ja koristele mädillä ja tuoreilla tillinoksilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä