Juureslasagne

Nappaa talteen!
| Juureskastike: | |
|---|---|
| 600 g | (3 pussia) pakastekeittojuureksia |
| 150 g | pakastepinaattia |
| 2 kpl | (à 370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 12 kpl | lasagnelevyä |
| Juustokastike: | |
| 3 rkl | margariinia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | rasvatonta maitoa |
| 150 g | voimakkaan makuista (kevyt) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Päälle: | |
| kirsikkatomaatteja | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja juureskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Lado päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
Juureslasagne
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Juureskastike: | |
| 600 g | (3 pussia) pakastekeittojuureksia |
| 150 g | pakastepinaattia |
| 2 kpl | (à 370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 12 kpl | lasagnelevyä |
Juustokastike: | |
| 3 rkl | margariinia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | rasvatonta maitoa |
| 150 g | voimakkaan makuista (kevyt) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Päälle: | |
| kirsikkatomaatteja | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja juureskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Lado päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












