Juureslasagne - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juureslasagne

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

JUURESKASTIKE:

600 g
(3 pussia) pakastekeittojuureksia
150 g
Pakastepinaattia
2 kpl
(à 370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
12 kpl
Lasagnelevyä

JUUSTOKASTIKE:

3 rkl
Margariinia
3/4 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Rasvatonta maitoa
150 g
Voimakkaan makuista (kevyt) juustoraastetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

PÄÄLLE:

Kirsikkatomaatteja

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja juureskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Lado päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.5.2019