Juureslasagne

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Juureskastike:

600 g(3 pussia) pakastekeittojuureksia
150 gpakastepinaattia
2 kpl(à 370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 kplkasvisliemikuutiota
1/2 tlsuolaa
1 rklsokeria
12 kpllasagnelevyä

Juustokastike:

3 rklmargariinia
3/4 dlvehnäjauhoja
8 dlrasvatonta maitoa
150 gvoimakkaan makuista (kevyt) juustoraastetta
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Päälle:

kirsikkatomaatteja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja juureskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Lado päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä