Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoa, piparitankoja ja glögikastiketta

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Onko tässä maailman helpoin pipariohje? Piparkakkutangot valmistuvat helposti valmiista piparkakkutaikinasta. Mustapippuri tuo piparkakkuihin uutta twistiä. Videolta näet lisää piparkakkujen maustamisvinkkejä sekä idean pikeerikoristeluun.

Ainekset

400 g
Valko- ja/tai sinihomejuustoa

Piparkakkutangot

250 g
(0,5 pkt) pakastepiparkakkutaikinaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Kastike

2 dl
Glögiä
1 1/2 tl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kauli sulanut taikina 3 mm:n paksuiseksi. Leikkaa taikinasta noin 12 cm:n pituisia tankoja. Pane tangot pellille ja ripottele päälle rouhittua mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

250 g
(0,5 pkt) pakastepiparkakkutaikinaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2

Mittaa kastikeainekset kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes kiehahtaa. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoa piparitangot ja kastike juustojen kanssa.

2 dl
Glögiä
1 1/2 tl
Perunajauhoja
400 g
Valko- ja/tai sinihomejuustoa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1367

29,8 g

19,3 g

3,7 g

3,7 g

11,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g (0,5 pkt) pakastepiparkakkutaikinaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

1,5 tl Perunajauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli