Juustoa, piparitankoja ja glögikastiketta

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Onko tässä maailman helpoin pipariohje? Piparkakkutangot valmistuvat helposti valmiista piparkakkutaikinasta. Mustapippuri tuo piparkakkuihin uutta twistiä. Videolta näet lisää piparkakkujen maustamisvinkkejä sekä idean pikeerikoristeluun.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gvalko- ja/tai sinihomejuustoa

Piparkakkutangot

250 g(0,5 pkt) pakastepiparkakkutaikinaa
1 tlrouhittua mustapippuria

Kastike

2 dlglögiä
1 1/2 tlperunajauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kauli sulanut taikina 3 mm:n paksuiseksi. Leikkaa taikinasta noin 12 cm:n pituisia tankoja. Pane tangot pellille ja ripottele päälle rouhittua mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g(0,5 pkt) pakastepiparkakkutaikinaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Mittaa kastikeainekset kattilaan, kuumenna sekoitellen kunnes kiehahtaa. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoa piparitangot ja kastike juustojen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlglögiä
    1 1/2 tlperunajauhoja
    400 gvalko- ja/tai sinihomejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g (0,5 pkt) pakastepiparkakkutaikinaa, 1 tl Rouhittua mustapippuria, 1,5 tl Perunajauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä