Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustofondyy

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
(350 g) voimakasta juustoa (esim. valion ritari)
1 kpl
(350 g) emmentaljuustoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Vettä
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Hiero padan sisäpintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Hienonna valkosipulikynsi kattilaan. Kuumenna kattilassa viini. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraaste pienissä erissä. Sekoita koko ajan kahdeksikon muotoon, kunnes juusto on sulanut.Liuota tärkkelysjauhot sitruunamehu-vesiseokseen ja sekoita joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa. Mausta pippurilla.Kaada seos lämmitettyyn fondyypataan ja nosta pata liekin päälle pöytään. Tarjoa fondyyn kanssa reiluiksi kuutioiksi leikattua leipää, paloiteltuja kasviksia ja hedelmiä sekä etikkasäilykkeitä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.