Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(350 g) voimakasta juustoa (esim. valion ritari)
1 kpl(350 g) emmentaljuustoa
1 kplvalkosipulinkynsi
3 dlkuivaa valkoviiniä
1 rklmaissitärkkelysjauhoja
1 rklsitruunamehua
2 rklvettä
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Hiero padan sisäpintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Hienonna valkosipulikynsi kattilaan. Kuumenna kattilassa viini. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraaste pienissä erissä. Sekoita koko ajan kahdeksikon muotoon, kunnes juusto on sulanut.Liuota tärkkelysjauhot sitruunamehu-vesiseokseen ja sekoita joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa. Mausta pippurilla.Kaada seos lämmitettyyn fondyypataan ja nosta pata liekin päälle pöytään. Tarjoa fondyyn kanssa reiluiksi kuutioiksi leikattua leipää, paloiteltuja kasviksia ja hedelmiä sekä etikkasäilykkeitä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025