Juustofondyy - Yhteishyvä

Juustofondyy

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(350 g) voimakasta juustoa (esim. valion ritari)
1 kpl
(350 g) emmentaljuustoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Vettä
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Hiero padan sisäpintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Hienonna valkosipulikynsi kattilaan. Kuumenna kattilassa viini. Lisää kiehuvaan seokseen juustoraaste pienissä erissä. Sekoita koko ajan kahdeksikon muotoon, kunnes juusto on sulanut.Liuota tärkkelysjauhot sitruunamehu-vesiseokseen ja sekoita joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa. Mausta pippurilla.Kaada seos lämmitettyyn fondyypataan ja nosta pata liekin päälle pöytään. Tarjoa fondyyn kanssa reiluiksi kuutioiksi leikattua leipää, paloiteltuja kasviksia ja hedelmiä sekä etikkasäilykkeitä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa