Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen bataattivuoka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Bataatteja
Suolaa
50 g
Margariinia tai voita
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Juustoraastetta

Pinnalle

4 rkl
Kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinliemi. Murskaa bataattilohkoja kattilassa hieman haarukalla. Lisää joukkoon rasva nokareina, ranskankerma ja juustoraaste. Sekoita ainekset.

Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Tasoita ja kuvioi pintaa lusikalla. Ripottele pinnalle kuivat leivänmurut tai korppujauhot. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

243

1015

9,8 g

4,5 g

32,0 g

7,5 g

5,2 g

3,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli