Juustoinen bataattivuoka

Nappaa talteen!
| 1 kg | bataatteja |
| suolaa | |
| 50 g | margariinia tai voita |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1 dl | juustoraastetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 4 rkl | kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja |
- 1.
Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Valuta keitinliemi. Murskaa bataattilohkoja kattilassa hieman haarukalla. Lisää joukkoon rasva nokareina, ranskankerma ja juustoraaste. Sekoita ainekset.
Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Tasoita ja kuvioi pintaa lusikalla. Ripottele pinnalle kuivat leivänmurut tai korppujauhot. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.
Juustoinen bataattivuoka
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | bataatteja |
| suolaa | |
| 50 g | margariinia tai voita |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 1 dl | juustoraastetta |
Pinnalle | |
| 4 rkl | kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Valuta keitinliemi. Murskaa bataattilohkoja kattilassa hieman haarukalla. Lisää joukkoon rasva nokareina, ranskankerma ja juustoraaste. Sekoita ainekset.
Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Tasoita ja kuvioi pintaa lusikalla. Ripottele pinnalle kuivat leivänmurut tai korppujauhot. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.
Ravintosisältö
243
Energiaa kcal
1015
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
243
Energiaa kcal
1015
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,0 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, 1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























