Juustoinen bataattivuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoinen bataattivuoka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Bataatteja
Suolaa
50 g
Margariinia tai voita
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Juustoraastetta

pinnalle

4 rkl
Kuivattuja leivänmuruja tai korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinliemi. Murskaa bataattilohkoja kattilassa hieman haarukalla. Lisää joukkoon rasva nokareina, ranskankerma ja juustoraaste. Sekoita ainekset.

Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Tasoita ja kuvioi pintaa lusikalla. Ripottele pinnalle kuivat leivänmurut tai korppujauhot. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1015

243

9,8 g

4,5 g

32,0 g

7,5 g

5,2 g

3,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli