Juustoinen kesäkurpitsakeitto
15 min

Nappaa talteen!
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | currya |
| 200 g | jauhoista perunaa |
| 3 dl | kasvislientä |
| 200 g | sulatejuustoa |
| 10 kpl | tuoretta basilikanlehteä |
| valkopippuria ja suolaa | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| minimozzarellapalloja | |
| hienonnettua tuoretta basilikaa | |
| kirsikkatomaatteja | |
- 1.
Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna purjon valkoinen osa ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä kattilassa ensin hetken aikaa currya ja lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia tai kunnes perunat hajoavat. Lisää sulatejuusto nokareina sekä basilikanlehdet.Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella rouhittua valkopippuria sekä suolaa. Kääntele mozzarellapallot hienonnetussa basilikassa ja työnnä tomaatit ja juustopallot tikkuihin. Tarjoile tikut keiton lisäkkeenä.
Juustoinen kesäkurpitsakeitto
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | purjo |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | currya |
| 200 g | jauhoista perunaa |
| 3 dl | kasvislientä |
| 200 g | sulatejuustoa |
| 10 kpl | tuoretta basilikanlehteä |
| valkopippuria ja suolaa | |
Lisäksi | |
| minimozzarellapalloja | |
| hienonnettua tuoretta basilikaa | |
| kirsikkatomaatteja | |
Valmistus
- 1
Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna purjon valkoinen osa ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä kattilassa ensin hetken aikaa currya ja lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia tai kunnes perunat hajoavat. Lisää sulatejuusto nokareina sekä basilikanlehdet.Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella rouhittua valkopippuria sekä suolaa. Kääntele mozzarellapallot hienonnetussa basilikassa ja työnnä tomaatit ja juustopallot tikkuihin. Tarjoile tikut keiton lisäkkeenä.
Ravintosisältö
5
Energiaa kcal
19
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
5
Energiaa kcal
19
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Kesäkurpitsaa, 1 kpl Valkosipulinkynsi, 1 rkl Öljyä, 1 tl Currya, 200 g jauhoista perunaa, 3 dl Kasvislientä, 200 g Sulatejuustoa, Tuoretta basilikanlehteä, Valkopippuria ja suolaa, Minimozzarellapalloja, Hienonnettua tuoretta basilikaa, Kirsikkatomaatteja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























