Juustoinen kesäkurpitsakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoinen kesäkurpitsakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Kesäkurpitsaa
Palapurjon vihreää osaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Currya
2 kpl
(200 g) jauhoista perunaa
3 dl
Kasvislientä
200 g
Sulatejuustoa
10 kpl
Tuoretta basilikanlehteä
Valkopippuria ja suolaa

lisäksi

Minimozzarellapalloja
Hienonnettua tuoretta basilikaa
Kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä kattilassa ensin hetken aikaa currya ja lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia tai kunnes perunat hajoavat. Lisää sulatejuusto nokareina sekä basilikanlehdet.Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella rouhittua valkopippuria sekä suolaa. Kääntele mozzarellapallot hienonnetussa basilikassa ja työnnä tomaatit ja juustopallot tikkuihin. Tarjoile tikut keiton lisäkkeenä.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 30.1.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.