Juustoinen kesäkurpitsakeitto

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gkesäkurpitsaa
1 kplpurjo
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 tlcurrya
200 gjauhoista perunaa
3 dlkasvislientä
200 gsulatejuustoa
10 kpltuoretta basilikanlehteä
valkopippuria ja suolaa

Lisäksi

minimozzarellapalloja
hienonnettua tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja

Valmistus

  1. 1

    Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna purjon valkoinen osa ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä kattilassa ensin hetken aikaa currya ja lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia tai kunnes perunat hajoavat. Lisää sulatejuusto nokareina sekä basilikanlehdet.Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella rouhittua valkopippuria sekä suolaa. Kääntele mozzarellapallot hienonnetussa basilikassa ja työnnä tomaatit ja juustopallot tikkuihin. Tarjoile tikut keiton lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Kesäkurpitsaa, 1 kpl Valkosipulinkynsi, 1 rkl Öljyä, 1 tl Currya, 200 g jauhoista perunaa, 3 dl Kasvislientä, 200 g Sulatejuustoa, Tuoretta basilikanlehteä, Valkopippuria ja suolaa, Minimozzarellapalloja, Hienonnettua tuoretta basilikaa, Kirsikkatomaatteja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä