Juustoinen sienipiiras

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
100 gmargariinia
1/2 dlperunasosejauhetta
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
suolaa
3 rklkylmää vettä

Täyte:

1 lpuhdistettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
nippu ruohosipulia tai pieni purjo
1 rklmargariinia
3/4 tlyrttisuolaa
3/4 tlrouhittua mustapippuria
1 - 2 rkltuoretta rosmariinia silputtuna tai 2 tl kuivttua
2 dlruokakermaa
2 kplmunaa
2 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keskenään käsin tai monitoimikoneessa pehmeä rasva ja muut aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kypsennä siinä sieniä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla ruohosipulisilppu tai purjosuikaleet. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Painele taikina sormin halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja taivuta reunojen tueksi folio. Paista uunissa 200-asteessa noin 10 minuuttia. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Kaada sienten päälle piiraspohjalle. Paista edelleen uunissa 175-asteessa, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025