Juustoinen sienipiiras - Yhteishyvä

Juustoinen sienipiiras

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
1/2 dl
Perunasosejauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
3 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE:

1 l
Puhdistettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
Nippu ruohosipulia tai pieni purjo
1 rkl
Margariinia
3/4 tl
Yrttisuolaa
3/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 - 2 rkl
Tuoretta rosmariinia silputtuna tai 2 tl kuivttua
2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Munaa
2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Sekoita keskenään käsin tai monitoimikoneessa pehmeä rasva ja muut aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kypsennä siinä sieniä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla ruohosipulisilppu tai purjosuikaleet. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Painele taikina sormin halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja taivuta reunojen tueksi folio. Paista uunissa 200-asteessa noin 10 minuuttia. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Kaada sienten päälle piiraspohjalle. Paista edelleen uunissa 175-asteessa, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras vihreän salaatin kanssa.

Resepti
Riitta Pojanluoma
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa