Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen sienipiiras

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

100 g
Margariinia
1/2 dl
Perunasosejauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
3 rkl
Kylmää vettä

Täyte:

1 l
Puhdistettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
Nippu ruohosipulia tai pieni purjo
1 rkl
Margariinia
3/4 tl
Yrttisuolaa
3/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 - 2 rkl
Tuoretta rosmariinia silputtuna tai 2 tl kuivttua
2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Munaa
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita keskenään käsin tai monitoimikoneessa pehmeä rasva ja muut aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kypsennä siinä sieniä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla ruohosipulisilppu tai purjosuikaleet. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Painele taikina sormin halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja taivuta reunojen tueksi folio. Paista uunissa 200-asteessa noin 10 minuuttia. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Kaada sienten päälle piiraspohjalle. Paista edelleen uunissa 175-asteessa, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras vihreän salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.