Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustokohokas

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juustokohokas onnistuu varmasti, kunhan muistat olla avaamatta uunia kesken paistamisen ja istuttaa ruokailijat pöytään valmiiksi kohokasta odottamaan. Katso helppo juustokohokkaan ohje! Kohokkaan seurana voit tarjota hyvää vaaleaa leipää ja salaattia.

Ainekset

2 rkl
Voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Täysmaitoa
4 kpl
Keltuaista
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
150 g
Vahvan makuista juustoraastetta
4 kpl
Valkuaista

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.

2

Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.

3

Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.

4

Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Mausta. Lisää juustoraaste.

5

Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.

6

Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

403

1686

32,0 g

16,0 g

7,5 g

3,8 g

0,3 g

21,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli