Juustokohokas

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Juustokohokas on herkullinen ja hienostunut tarjottava, joka onnistuu varmasti, kunhan muistat olla avaamatta uunia kesken paistamisen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananamunaa
2 rklvehnäjauhoja
2 rklvoita
3 dltäysmaitoa
150 gemmentaljuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.
    1

    Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.

  2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.
    2

    Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananamunaa
  3. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.
    3

    Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.

    MääräAinesosa
    2 rklvehnäjauhoja
    2 rklvoita
    3 dltäysmaitoa
  4. Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Mausta. Lisää juustoraaste.
    4

    Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    150 gemmentaljuustoraastetta
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.
    5

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.

  6. Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
    6

    Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kohokkaisiin sopii erinomaisesti myös parmesaani, gruyère tai appenzeller.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä