Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.
Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.
Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Mausta. Lisää juustoraaste.
Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.
Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1686
403
32,0 g
16,0 g
7,5 g
3,8 g
0,3 g
21,8 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl Rouhittua mustapippuria,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli