Juustokohokas
Ainekset
Valmistus
Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.
Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.
Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Mausta. Lisää juustoraaste.
Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.
Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
403
1686
32,0 g
16,0 g
7,5 g
3,8 g
0,3 g
21,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl Rouhittua mustapippuria,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli