Juustokohokas
60 min

Nappaa talteen!
Juustokohokas on herkullinen ja hienostunut tarjottava, joka onnistuu varmasti, kunhan muistat olla avaamatta uunia kesken paistamisen.
| 4 kpl | kananamunaa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 3 dl | täysmaitoa |
| 150 g | emmentaljuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.
- 2.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.
- 3.
Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.
- 4.
Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
- 5.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.
- 6.
Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Juustokohokas
Juustokohokas on herkullinen ja hienostunut tarjottava, joka onnistuu varmasti, kunhan muistat olla avaamatta uunia kesken paistamisen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananamunaa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 3 dl | täysmaitoa |
| 150 g | emmentaljuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 175°C)
1Ota ainekset ja työvälineet valmiiksi esille.
2Erottele valkuaiset ja keltuaiset tosistaan.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananamunaa
3Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna hyvin sekoittaen kunnes kastike sakenee. Siirrä kattila levyltä pois.
Määrä Ainesosa 2 rkl vehnäjauhoja 2 rkl voita 3 dl täysmaitoa
4Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 150 g emmentaljuustoraastetta 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
5Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen juustokastikkeeseen.
6Voitele annosvuoat ja kaada kohokasseos voideltuihin vuokiin. Jätä 1/4 kohoamisvaraa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kohokkaisiin sopii erinomaisesti myös parmesaani, gruyère tai appenzeller.
Ravintosisältö
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































