Käärijätorttu
60 min (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo hitiksi noussut torttu euroviisujen kisakatsomoon! Räväkkä vihreä ulkokuori kätkee sisäänsä limellä maustetun kääretorttupohjan ja Piña Coladan makuisen kookos-ananastäytteen. Koristelu valmistuu helposti sokerimassasta.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | lime |
| Piña Colada -täyte | |
| 230 g | (1 tlk) ananasmurskaa mehussa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 2 dl | kookoshiutaleita |
| 2 rkl | sokeria |
| Lisäksi | |
| sokeria (leivinpaperille) | |
| 250 g | (1 pkt) vihreää sokerimassaa |
| 80 g | (1/3 pkt, à 250 g) mustaa sokerimassaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja lisää limenmehu sekä -kuori. Kääntele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.
- 2.
Valuta ananas siivilässä lusikalla painellen, ota mehu talteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, kookoshiutaleet, sokeri ja puolet mehusta vaahtoon.
- 3.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
- 4.
Kostuta torttulevy lopulla ananasmehulla. Levitä 2/3 vaahtoa päälle. Levitä ananasmurska tasaisesti vaahdon pinnalle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla kapeasta sivusta aloittaen, jätä saumapuoli alle. Levitä loppu täyte ohueksi kerrokseksi kääretortun pinnalle.
- 5.
Kauli vihreä sokerimassa 40 cm x 25 cm kokoiseksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria. Pyöräytä levy kaulimen ympärille ja nosta sen avulla tortun päälle. Taputtele tasaiseksi ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoista ja päädyistä. Kauli mustasta sokerimassasta kolme 25 cm pitkää ja 2,5 cm leveää nauhaa. Leikkaa nauhoihin terävän veitsen kärjellä V-kirjaimia ja nosta kärjet pystyyn. Sipaise nauhojen alapinnoille hieman vettä ja aseta nauhat koristeeksi kääretortun pinnalle. Leikkaa ylimääräiset nauhanpäät pois. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Käärijätorttu
arvosana4/5
60 min (josta 60 min aktiivista)
Leivo hitiksi noussut torttu euroviisujen kisakatsomoon! Räväkkä vihreä ulkokuori kätkee sisäänsä limellä maustetun kääretorttupohjan ja Piña Coladan makuisen kookos-ananastäytteen. Koristelu valmistuu helposti sokerimassasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | lime |
Piña Colada -täyte | |
| 230 g | (1 tlk) ananasmurskaa mehussa |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 2 dl | kookoshiutaleita |
| 2 rkl | sokeria |
Lisäksi | |
| sokeria (leivinpaperille) | |
| 250 g | (1 pkt) vihreää sokerimassaa |
| 80 g | (1/3 pkt, à 250 g) mustaa sokerimassaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja lisää limenmehu sekä -kuori. Kääntele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 3/4 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 kpl lime - 2
Valuta ananas siivilässä lusikalla painellen, ota mehu talteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, kookoshiutaleet, sokeri ja puolet mehusta vaahtoon.
Määrä Ainesosa 230 g (1 tlk) ananasmurskaa mehussa 2 dl (1 prk) vispikermaa 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 2 dl kookoshiutaleita 2 rkl sokeria - 3
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa sokeria (leivinpaperille) - 4
Kostuta torttulevy lopulla ananasmehulla. Levitä 2/3 vaahtoa päälle. Levitä ananasmurska tasaisesti vaahdon pinnalle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla kapeasta sivusta aloittaen, jätä saumapuoli alle. Levitä loppu täyte ohueksi kerrokseksi kääretortun pinnalle.
- 5
Kauli vihreä sokerimassa 40 cm x 25 cm kokoiseksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria. Pyöräytä levy kaulimen ympärille ja nosta sen avulla tortun päälle. Taputtele tasaiseksi ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoista ja päädyistä. Kauli mustasta sokerimassasta kolme 25 cm pitkää ja 2,5 cm leveää nauhaa. Leikkaa nauhoihin terävän veitsen kärjellä V-kirjaimia ja nosta kärjet pystyyn. Sipaise nauhojen alapinnoille hieman vettä ja aseta nauhat koristeeksi kääretortun pinnalle. Leikkaa ylimääräiset nauhanpäät pois. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) vihreää sokerimassaa 80 g (1/3 pkt, à 250 g) mustaa sokerimassaa
Vinkki: Mausta kostutusmehu lisäämällä siihen vaaleaa rommia makusi mukaan.
Vinkki: Saat gluteenittoman kääretortun korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Ravintosisältö
375
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
30,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
375
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
30,2 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sokeria (leivinpaperille).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























