Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Käärijätorttu

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Leivo kevään hittiresepti euroviisujen kisakatsomoon! Räväkkä vihreä ulkokuori kätkee sisäänsä raikkaan limellä maustetun kääretorttupohjan ja Piña Coladan makuisen kookos-ananastäytteen. Näyttävä koristelu valmistuu helposti sokerimassasta.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 kpl
lime

Piña Colada -täyte

230 g
(1 tlk) ananasmurskaa mehussa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
2 dl
kookoshiutaleita
2 rkl
sokeria

Lisäksi

sokeria (leivinpaperille)
250 g
(1 pkt) vihreää sokerimassaa
80 g
(1/3 pkt, à 250 g) mustaa sokerimassaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~18
95
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja lisää limenmehu sekä -kuori. Kääntele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 kpl
lime
2

Valuta ananas siivilässä lusikalla painellen, ota mehu talteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, kookoshiutaleet, sokeri ja puolet mehusta vaahtoon.

230 g
(1 tlk) ananasmurskaa mehussa
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
2 dl
kookoshiutaleita
2 rkl
sokeria
3

Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.

sokeria (leivinpaperille)
4

Kostuta torttulevy lopulla ananasmehulla. Levitä 2/3 vaahtoa päälle. Levitä ananasmurska tasaisesti vaahdon pinnalle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla kapeasta sivusta aloittaen, jätä saumapuoli alle. Levitä loppu täyte ohueksi kerrokseksi kääretortun pinnalle.

5

Kauli vihreä sokerimassa 40 cm x 25 cm kokoiseksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria. Pyöräytä levy kaulimen ympärille ja nosta sen avulla tortun päälle. Taputtele tasaiseksi ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoista ja päädyistä. Kauli mustasta sokerimassasta kolme 25 cm pitkää ja 2,5 cm leveää nauhaa. Leikkaa nauhoihin terävän veitsen kärjellä V-kirjaimia ja nosta kärjet pystyyn. Sipaise nauhojen alapinnoille hieman vettä ja aseta nauhat koristeeksi kääretortun pinnalle. Leikkaa ylimääräiset nauhanpäät pois. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.

250 g
(1 pkt) vihreää sokerimassaa
80 g
(1/3 pkt, à 250 g) mustaa sokerimassaa

Vinkki: Mausta kostutusmehu lisäämällä siihen vaaleaa rommia makusi mukaan.

Vinkki: Saat gluteenittoman kääretortun korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.3.2023
|
Muokattu: 24.3.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1572

20,4 g

9,6 g

37,8 g

30,2 g

2,0 g

8,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sokeria (leivinpaperille).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli