Käärijätorttu

arvosana4/5

(12)arviota
12 Palaa

60 min (josta 60 min aktiivista)

Leivo hitiksi noussut torttu euroviisujen kisakatsomoon! Räväkkä vihreä ulkokuori kätkee sisäänsä limellä maustetun kääretorttupohjan ja Piña Coladan makuisen kookos-ananastäytteen. Koristelu valmistuu helposti sokerimassasta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
3/4 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 kpllime

Piña Colada -täyte

230 g(1 tlk) ananasmurskaa mehussa
2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
2 dlkookoshiutaleita
2 rklsokeria

Lisäksi

sokeria (leivinpaperille)
250 g(1 pkt) vihreää sokerimassaa
80 g(1/3 pkt, à 250 g) mustaa sokerimassaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja lisää limenmehu sekä -kuori. Kääntele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    3/4 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 kpllime
  2. 2

    Valuta ananas siivilässä lusikalla painellen, ota mehu talteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, kookoshiutaleet, sokeri ja puolet mehusta vaahtoon.

    MääräAinesosa
    230 g(1 tlk) ananasmurskaa mehussa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    2 dlkookoshiutaleita
    2 rklsokeria
  3. 3

    Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    sokeria (leivinpaperille)
  4. 4

    Kostuta torttulevy lopulla ananasmehulla. Levitä 2/3 vaahtoa päälle. Levitä ananasmurska tasaisesti vaahdon pinnalle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla kapeasta sivusta aloittaen, jätä saumapuoli alle. Levitä loppu täyte ohueksi kerrokseksi kääretortun pinnalle.

  5. 5

    Kauli vihreä sokerimassa 40 cm x 25 cm kokoiseksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria. Pyöräytä levy kaulimen ympärille ja nosta sen avulla tortun päälle. Taputtele tasaiseksi ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoista ja päädyistä. Kauli mustasta sokerimassasta kolme 25 cm pitkää ja 2,5 cm leveää nauhaa. Leikkaa nauhoihin terävän veitsen kärjellä V-kirjaimia ja nosta kärjet pystyyn. Sipaise nauhojen alapinnoille hieman vettä ja aseta nauhat koristeeksi kääretortun pinnalle. Leikkaa ylimääräiset nauhanpäät pois. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) vihreää sokerimassaa
    80 g(1/3 pkt, à 250 g) mustaa sokerimassaa

Vinkki: Mausta kostutusmehu lisäämällä siihen vaaleaa rommia makusi mukaan.

Vinkki: Saat gluteenittoman kääretortun korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sokeria (leivinpaperille).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.3.2023
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä