Kahden kerroksen kalapatee

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Vaalea kalaseos 1

500 gvalkoista kalaa ruodottomina fileinä
2 kplmunaa
2 dlranskankermaa
1/2 tlsuolaa
hiukan sitruunapippuria
(tillisilppua)

Punainen kalaseos 2

500 gpunalihaista kalaa ruodottomina fileinä
1 rklmaissitärkkelystä
1 - 2 kplmunaa
2 dlkermaa tai maitoa
1/2 tlsuolaa
hiukan valkopippuria
1 rklkorppujauhetta

Pinnalle

korppujauhetta

Valmistus

  1. 1

    Vaihe 1Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka. Huuhdo ja kiehauta pinaatinlehdet. Jauha kalafileet erikseen ja sekoita niihin ohjeen mukaiset ainekset.Vaihe 2Vuoraa vuoka pinaatinlehdillä.Vaihe 3Levitä pohjalle tiiviisti vaalea kalaseos ja painele lusikalla tasaiseksi. Levitä päälle punainen kalaseos ja tee samoin. Ripottele pintaan korppujauhetta ja käännä lehdet päälle.Vaihe 4Nosta vuoka vesihauteeseen ja peitä tiiviisti foliolla. Kypsennä uunin alaosassa vajaan tunnin ajan.Vaihe 5Jäähdytä patee haaleaksi ja kumoa tarjolle. Tarjoa vahvasta kalaliemestä ja kermasta sekoitetun, kevyesti tärkkelyksellä suurustetun ja sahramilla maustetun kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä