Kahden kerroksen kalapatee

Nappaa talteen!
| Vaalea kalaseos 1 | |
|---|---|
| 500 g | valkoista kalaa ruodottomina fileinä |
| 2 kpl | munaa |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| hiukan sitruunapippuria | |
| (tillisilppua) | |
| Punainen kalaseos 2 | |
| 500 g | punalihaista kalaa ruodottomina fileinä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 - 2 kpl | munaa |
| 2 dl | kermaa tai maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| hiukan valkopippuria | |
| 1 rkl | korppujauhetta |
| Pinnalle | |
| korppujauhetta | |
- 1.
Vaihe 1Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka. Huuhdo ja kiehauta pinaatinlehdet. Jauha kalafileet erikseen ja sekoita niihin ohjeen mukaiset ainekset.Vaihe 2Vuoraa vuoka pinaatinlehdillä.Vaihe 3Levitä pohjalle tiiviisti vaalea kalaseos ja painele lusikalla tasaiseksi. Levitä päälle punainen kalaseos ja tee samoin. Ripottele pintaan korppujauhetta ja käännä lehdet päälle.Vaihe 4Nosta vuoka vesihauteeseen ja peitä tiiviisti foliolla. Kypsennä uunin alaosassa vajaan tunnin ajan.Vaihe 5Jäähdytä patee haaleaksi ja kumoa tarjolle. Tarjoa vahvasta kalaliemestä ja kermasta sekoitetun, kevyesti tärkkelyksellä suurustetun ja sahramilla maustetun kastikkeen kanssa.
Kahden kerroksen kalapatee
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Vaalea kalaseos 1 | |
| 500 g | valkoista kalaa ruodottomina fileinä |
| 2 kpl | munaa |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| hiukan sitruunapippuria | |
| (tillisilppua) | |
Punainen kalaseos 2 | |
| 500 g | punalihaista kalaa ruodottomina fileinä |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 - 2 kpl | munaa |
| 2 dl | kermaa tai maitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| hiukan valkopippuria | |
| 1 rkl | korppujauhetta |
Pinnalle | |
| korppujauhetta | |
Valmistus
- 1
Vaihe 1Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka. Huuhdo ja kiehauta pinaatinlehdet. Jauha kalafileet erikseen ja sekoita niihin ohjeen mukaiset ainekset.Vaihe 2Vuoraa vuoka pinaatinlehdillä.Vaihe 3Levitä pohjalle tiiviisti vaalea kalaseos ja painele lusikalla tasaiseksi. Levitä päälle punainen kalaseos ja tee samoin. Ripottele pintaan korppujauhetta ja käännä lehdet päälle.Vaihe 4Nosta vuoka vesihauteeseen ja peitä tiiviisti foliolla. Kypsennä uunin alaosassa vajaan tunnin ajan.Vaihe 5Jäähdytä patee haaleaksi ja kumoa tarjolle. Tarjoa vahvasta kalaliemestä ja kermasta sekoitetun, kevyesti tärkkelyksellä suurustetun ja sahramilla maustetun kastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























