Ainekset (15 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(n. 2 kg) lampaanpaisti (pakaste)
valkosipulin kynsiä
suolaa
mustapippuria
1 rkltuoretta rosmariinia tai
2 tlkuivattua rosmariinia

Valeluun

2 dlkuohukermaa
2 dlvahvaa kahvia

Kastike:

3 - 4 dlpaistolientä
1 tlfariinisokeria
tilkka soijakastiketta
kastikesuurusta

Valmistus

  1. 1

    Sulata liha pakkauksen ohjeen mukaan.  Tee paistiin  viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Sirottele pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua rosmariinia. Pane paisti uunivadille. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Kypsennä paistia ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske lämpö  125 asteeseen. Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on sisältä punertava.  Täysin kypsän paistin sisälämpötila on 70-75 astetta. Pari kiloisen paistin kypsymisaika on 2-3 tuntia.  Valele paistia kermakahviseoksella kypsennyksen aikana. Jos paistoliemi kuivuu, lisää pannuun vettä.

    Ota kypsä paisti vuoasta ja kiedo folioon. Siivilöi paistoliemi. Kiehauta se kattilassa ja ripottele suurus joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta  fariinisokerilla ja soijalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä