Kahvilammas

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (n. 2 kg) lampaanpaisti (pakaste) |
| valkosipulin kynsiä | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1 rkl | tuoretta rosmariinia tai |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| Valeluun | |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | vahvaa kahvia |
| Kastike: | |
| 3 - 4 dl | paistolientä |
| 1 tl | fariinisokeria |
| tilkka soijakastiketta | |
| kastikesuurusta | |
- 1.
Sulata liha pakkauksen ohjeen mukaan. Tee paistiin viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Sirottele pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua rosmariinia. Pane paisti uunivadille. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Kypsennä paistia ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske lämpö 125 asteeseen. Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on sisältä punertava. Täysin kypsän paistin sisälämpötila on 70-75 astetta. Pari kiloisen paistin kypsymisaika on 2-3 tuntia. Valele paistia kermakahviseoksella kypsennyksen aikana. Jos paistoliemi kuivuu, lisää pannuun vettä.
Ota kypsä paisti vuoasta ja kiedo folioon. Siivilöi paistoliemi. Kiehauta se kattilassa ja ripottele suurus joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta fariinisokerilla ja soijalla.
Kahvilammas
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (n. 2 kg) lampaanpaisti (pakaste) |
| valkosipulin kynsiä | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1 rkl | tuoretta rosmariinia tai |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
Valeluun | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | vahvaa kahvia |
Kastike: | |
| 3 - 4 dl | paistolientä |
| 1 tl | fariinisokeria |
| tilkka soijakastiketta | |
| kastikesuurusta | |
Valmistus
- 1
Sulata liha pakkauksen ohjeen mukaan. Tee paistiin viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Sirottele pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua rosmariinia. Pane paisti uunivadille. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Kypsennä paistia ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske lämpö 125 asteeseen. Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on sisältä punertava. Täysin kypsän paistin sisälämpötila on 70-75 astetta. Pari kiloisen paistin kypsymisaika on 2-3 tuntia. Valele paistia kermakahviseoksella kypsennyksen aikana. Jos paistoliemi kuivuu, lisää pannuun vettä.
Ota kypsä paisti vuoasta ja kiedo folioon. Siivilöi paistoliemi. Kiehauta se kattilassa ja ripottele suurus joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta fariinisokerilla ja soijalla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












