Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kahvilammas

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta

Ainekset

1 kpl
(n. 2 kg) lampaanpaisti (pakaste)
Valkosipulin kynsiä
Suolaa
Mustapippuria
1 rkl
Tuoretta rosmariinia tai
2 tl
Kuivattua rosmariinia

Valeluun

2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Vahvaa kahvia

Kastike:

3 - 4 dl
Paistolientä
1 tl
Fariinisokeria
Tilkka soijakastiketta
Kastikesuurusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata liha pakkauksen ohjeen mukaan.  Tee paistiin  viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Sirottele pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua rosmariinia. Pane paisti uunivadille. Työnnä paistomittari lihaan niin, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Kypsennä paistia ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja laske lämpö  125 asteeseen. Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on sisältä punertava.  Täysin kypsän paistin sisälämpötila on 70-75 astetta. Pari kiloisen paistin kypsymisaika on 2-3 tuntia.  Valele paistia kermakahviseoksella kypsennyksen aikana. Jos paistoliemi kuivuu, lisää pannuun vettä.

Ota kypsä paisti vuoasta ja kiedo folioon. Siivilöi paistoliemi. Kiehauta se kattilassa ja ripottele suurus joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta  fariinisokerilla ja soijalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.