Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kahvi kiehumispisteeseen. Kahvin makua voi vahvistaa pikakahvijauheella. Sekoita kahviin sokeri ja mausta halutessasi liköörillä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kahviin. Kaada kahvi vatkauskulhoon ja siirrä jääkaappiin noin 40 minuutiksi tai kunnes kahvi alkaa hyytyä reunoille. Älä anna hyytyä liikaa. Vatkaa kahvia sähkövatkaimella voimakkaasti vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja nostele vaahto kahvivaahtoon. Jaa tarjoilumaljoihin. Tarjoa heti tai anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
202
846
13,0 g
4,0 g
19,5 g
19,0 g
—
0,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Liivatelehteä,
1,5 dl Vahvaa kahvia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli