Kahvimousse | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kahvimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 kpl
Liivatelehteä
1 1/2 dl
Vahvaa kahvia
3/4 dl
Sokeria
1 rkl
Kahvi- tai mantelilikööriä, halutessasi
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kahvi kiehumispisteeseen. Kahvin makua voi vahvistaa pikakahvijauheella. Sekoita kahviin sokeri ja mausta halutessasi liköörillä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kahviin. Kaada kahvi vatkauskulhoon ja siirrä jääkaappiin noin 40 minuutiksi tai kunnes kahvi alkaa hyytyä reunoille. Älä anna hyytyä liikaa. Vatkaa kahvia sähkövatkaimella voimakkaasti vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja nostele vaahto kahvivaahtoon. Jaa tarjoilumaljoihin. Tarjoa heti tai anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 27.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

846

202

13,0 g

4,0 g

19,5 g

19,0 g

0,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

1,5 dl Vahvaa kahvia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli