Kala-kasvismureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kala-kasvismureke

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

300 g
Ruodotonta kirjolohifileetä tai 300 g pakastettuja lohikuutioita
1 rkl
Korppujauhetta
1 dl
Kermaa tai ranskankermaa halutessasi
1 kpl
Muna
400 g
Pakasteseitiä
1 rkl
Perunajauhoja
1 kpl
Muna
200 g
Pakastettuja pikkuporkkanoita ja papuja
1 kpl
Pieni sipuli hienonnettuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Valko- tai sitruunapippuria
1 - 2 rkl
Tillisilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele pitkä vuoka ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha kalafileet erikseen monitoimikoneessa. Kun jauhat fileet erikseen, saat raidallisen murekkeen.Lisää jauhettuun loheen korppujauhe, muna sekä halutessasi desi kermaa. Mausta seos puolella mausteista ja kaada kulhoon. Jauha sitten seiti samalla tavalla ja lisää sen joukkoon loput aineet.Laita voideltuun vuokaan molempia murekeseoksia kerroksittain ja kerrosten väleihin pitkittäin papuja ja pikkuporkkanoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45-60 minuuttia. Kumoa mureke hiukan jäähtyneenä ja tarjoa koristeltuna sellaisenaan tai kermaisen kastikkeen kanssa.Voit jauhaa kalafileet myös yhdessä, mutta silloin menetät kauniit raidat.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 16.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.