Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kala-kasvismureke

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

300 g
Ruodotonta kirjolohifileetä tai 300 g pakastettuja lohikuutioita
1 rkl
Korppujauhetta
1 dl
Kermaa tai ranskankermaa halutessasi
1 kpl
Muna
400 g
Pakasteseitiä
1 rkl
Perunajauhoja
1 kpl
Muna
200 g
Pakastettuja pikkuporkkanoita ja papuja
1 kpl
Pieni sipuli hienonnettuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Valko- tai sitruunapippuria
1 - 2 rkl
Tillisilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele pitkä vuoka ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha kalafileet erikseen monitoimikoneessa. Kun jauhat fileet erikseen, saat raidallisen murekkeen.Lisää jauhettuun loheen korppujauhe, muna sekä halutessasi desi kermaa. Mausta seos puolella mausteista ja kaada kulhoon. Jauha sitten seiti samalla tavalla ja lisää sen joukkoon loput aineet.Laita voideltuun vuokaan molempia murekeseoksia kerroksittain ja kerrosten väleihin pitkittäin papuja ja pikkuporkkanoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45-60 minuuttia. Kumoa mureke hiukan jäähtyneenä ja tarjoa koristeltuna sellaisenaan tai kermaisen kastikkeen kanssa.Voit jauhaa kalafileet myös yhdessä, mutta silloin menetät kauniit raidat.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 16.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.