Kala-kasvismureke

Nappaa talteen!
| 300 g | ruodotonta kirjolohifileetä tai 300 g pakastettuja lohikuutioita |
| 1 rkl | korppujauhetta |
| 1 dl | kermaa tai ranskankermaa halutessasi |
| 1 kpl | muna |
| 400 g | pakasteseitiä |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 kpl | muna |
| 200 g | pakastettuja pikkuporkkanoita ja papuja |
| 1 kpl | pieni sipuli hienonnettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valko- tai sitruunapippuria |
| 1 - 2 rkl | tillisilppua |
- 1.
Voitele pitkä vuoka ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha kalafileet erikseen monitoimikoneessa. Kun jauhat fileet erikseen, saat raidallisen murekkeen.Lisää jauhettuun loheen korppujauhe, muna sekä halutessasi desi kermaa. Mausta seos puolella mausteista ja kaada kulhoon. Jauha sitten seiti samalla tavalla ja lisää sen joukkoon loput aineet.Laita voideltuun vuokaan molempia murekeseoksia kerroksittain ja kerrosten väleihin pitkittäin papuja ja pikkuporkkanoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45-60 minuuttia. Kumoa mureke hiukan jäähtyneenä ja tarjoa koristeltuna sellaisenaan tai kermaisen kastikkeen kanssa.Voit jauhaa kalafileet myös yhdessä, mutta silloin menetät kauniit raidat.
Kala-kasvismureke
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | ruodotonta kirjolohifileetä tai 300 g pakastettuja lohikuutioita |
| 1 rkl | korppujauhetta |
| 1 dl | kermaa tai ranskankermaa halutessasi |
| 1 kpl | muna |
| 400 g | pakasteseitiä |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 kpl | muna |
| 200 g | pakastettuja pikkuporkkanoita ja papuja |
| 1 kpl | pieni sipuli hienonnettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valko- tai sitruunapippuria |
| 1 - 2 rkl | tillisilppua |
Valmistus
- 1
Voitele pitkä vuoka ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha kalafileet erikseen monitoimikoneessa. Kun jauhat fileet erikseen, saat raidallisen murekkeen.Lisää jauhettuun loheen korppujauhe, muna sekä halutessasi desi kermaa. Mausta seos puolella mausteista ja kaada kulhoon. Jauha sitten seiti samalla tavalla ja lisää sen joukkoon loput aineet.Laita voideltuun vuokaan molempia murekeseoksia kerroksittain ja kerrosten väleihin pitkittäin papuja ja pikkuporkkanoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 45-60 minuuttia. Kumoa mureke hiukan jäähtyneenä ja tarjoa koristeltuna sellaisenaan tai kermaisen kastikkeen kanssa.Voit jauhaa kalafileet myös yhdessä, mutta silloin menetät kauniit raidat.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












