Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalapyörykät

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista maukkaat kalapullat seitifileestä.

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakasteseitifileetä
2 kpl
Isoa jauhoista perunaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Pieni sipuli
Rouhittua valkopippuria
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Kermaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Paistamiseen

Voita tai öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna kalan sulaa puolikohmeiseksi. Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä. Jauha kalapalat suolan kanssa karkeaksi monitoimikoneessa, jossa on leikkuuterä. Kuori keitetyt ja jäähtyneet perunat ja lisää koneeseen kuoritun ja hienonnetun sipulin kanssa. Aja tasaiseksi. Lisää koneeseen kananmuna, kerma, vehnäjauhot ja hienonnettu tilli. Anna sekoittua vielä hetki. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä pullia. Paista pannulla rasvassa miedolla lämmöllä kypsiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.6.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

612

6,3 g

3,3 g

9,3 g

1,0 g

0,8 g

12,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

2 rkl Hienonnettua tilliä,

Voita tai öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli