Kalapyörykät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalapyörykät

Kalapyörykät

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista maukkaat kalapullat seitifileestä.

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakasteseitifileetä
2 kpl
Isoa jauhoista perunaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Pieni sipuli
Rouhittua valkopippuria
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Kermaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Hienonnettua tilliä

paistamiseen

Voita tai öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Anna kalan sulaa puolikohmeiseksi. Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä. Jauha kalapalat suolan kanssa karkeaksi monitoimikoneessa, jossa on leikkuuterä. Kuori keitetyt ja jäähtyneet perunat ja lisää koneeseen kuoritun ja hienonnetun sipulin kanssa. Aja tasaiseksi. Lisää koneeseen kananmuna, kerma, vehnäjauhot ja hienonnettu tilli. Anna sekoittua vielä hetki. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä pullia. Paista pannulla rasvassa miedolla lämmöllä kypsiksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.6.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

612

146

6,3 g

3,3 g

9,3 g

1,0 g

0,8 g

12,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

2 rkl Hienonnettua tilliä,

Voita tai öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli