Kalastroganoff
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Stroganoff onnistuu erinomaisesti myös kalasta! Helposti valmistuva täyteläinen kalastroganoff on maukas koko perheen ruoka. Tarjoa pata esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
| Ainekset | |
|---|---|
| 400 g | seitifileetä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | (1 dl) maustekurkkua |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | vettä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
- 1.
Poista fileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Kuutioi fileet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi maustekurkut.
- 2.
Kuullota sipuli öljyssä paistinpannussa. Ripottele joukkoon jauhot ja paista hetki sekoitellen. Sekoita joukkoon vesi, tomaattipyree ja sinappi, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon smetana. Lisää kalapalat ja kurkut. Anna hautua 5 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Kalastroganoff
arvosana3/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Stroganoff onnistuu erinomaisesti myös kalasta! Helposti valmistuva täyteläinen kalastroganoff on maukas koko perheen ruoka. Tarjoa pata esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 400 g | seitifileetä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | (1 dl) maustekurkkua |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | vettä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
Valmistus
- 1
Poista fileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Kuutioi fileet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi maustekurkut.
Määrä Ainesosa 400 g seitifileetä 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl (1 dl) maustekurkkua - 2
Kuullota sipuli öljyssä paistinpannussa. Ripottele joukkoon jauhot ja paista hetki sekoitellen. Sekoita joukkoon vesi, tomaattipyree ja sinappi, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon smetana. Lisää kalapalat ja kurkut. Anna hautua 5 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 2 rkl vehnäjauhoja 4 dl vettä 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1 rkl sinappia 1/2 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna 120 g (1 prk) smetanaa 1/2 kpl ruukkua persiljaa
Ravintosisältö
257
Energiaa kcal
1075
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
257
Energiaa kcal
1075
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























