Kalkkunarulla ja appelsiini-rakuunakastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalkkunarulla ja appelsiini-rakuunakastike

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kalkkunan fileerulla

KASTIKE:

2 dl
Paistolientä (ja kanalientä fondista)
2 dl
Appelsiinimehua
2 rkl
Vaaleaa kastikesuurusta
1 tl
Rakuunaa
Hiukan hunajaa
1 dl
Kermaa

Näin teet

1

Kypsennä kalkkunarullaa 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes paistovahti pomppaa ulos. Huuhdo vuoka parilla desilitralla vettä. Siivilöi liemi kattilaan ja voimista sen makua fondilla. Lisää myös appelsiinimehu ja hiukan hunajaa. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta kastikesuuruksella. Lisää kerma ja rakuuna. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä, jonka joukossa on kuullotettuja lehtiselleri- ja paprikakuutioita.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.5.2019