Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kampasimpukka ja mustajuuripyree

Kampasimpukka ja mustajuuripyree

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

12 kpl
kampasimpukoita
6 kpl
siivua ilmakuivattua kinkkua
voita paistamiseen
suola, pippuri

Mustajuuripyree:

600 g
mustajuurta
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
voita
2 dl
täysmaitoa
1 dl
kuohukermaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuivaa sulatetut kampasimpukat kevysti talouspaperilla.

2

Sulata nokare voita paistinpannussa. Lisää kampasimpukat väljästi paistinpannulle.

3

Paista n. 1 ½ minuuttia per puoli.

4

Mausta suolalla ja pippurilla.

5

Levitä ilmakuivatut kinkut pellille. Paahda 225 asteisessa uunissa n 7-10 minuuttia kunnes ovat rapsakoita

6

Kuori mustajuuri juoksevan veden alla ja leikkaa kuutioiksi. Säilytä kuorittu mustajuuri kylmässä vedessä kypsentämiseen asti sillä se tummuu herkästi.

7

Hienonna salottisipulit ja valkosipuli.

8

Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon sipulit, kuullota hetki ja lisää mustajuuri sekä maito ja kerma.

9

Keitä mustajuuret kypsiksi ja siivilöi ylimääräinen neste, mutta säästä neste siltä varalta että pyreetä tarvitsee ohentaa.

10

Soseuta mustajuuret sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

11

Mausta suolalla ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä.

12

Aseta lautaselle kampasimpukat ja nokare mustajuuripyreetä. Murusta ilmakuivattua kinkkua päälle.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 28.8.2017
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.