Kampasimpukka ja mustajuuripyree
Kampasimpukka ja mustajuuripyree
Yhteistyössä

Kampasimpukka ja mustajuuripyree

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
12 kplkampasimpukoita
6 kplsiivua ilmakuivattua kinkkua
voita paistamiseen
suola, pippuri

Mustajuuripyree:

600 gmustajuurta
2 kplsalottisipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
50 gvoita
2 dltäysmaitoa
1 dlkuohukermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa sulatetut kampasimpukat kevysti talouspaperilla.

  2. 2

    Sulata nokare voita paistinpannussa. Lisää kampasimpukat väljästi paistinpannulle.

  3. 3

    Paista n. 1 ½ minuuttia per puoli.

  4. 4

    Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. 5

    Levitä ilmakuivatut kinkut pellille. Paahda 225 asteisessa uunissa n 7-10 minuuttia kunnes ovat rapsakoita

  6. 6

    Kuori mustajuuri juoksevan veden alla ja leikkaa kuutioiksi. Säilytä kuorittu mustajuuri kylmässä vedessä kypsentämiseen asti sillä se tummuu herkästi.

  7. 7

    Hienonna salottisipulit ja valkosipuli.

  8. 8

    Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon sipulit, kuullota hetki ja lisää mustajuuri sekä maito ja kerma.

  9. 9

    Keitä mustajuuret kypsiksi ja siivilöi ylimääräinen neste, mutta säästä neste siltä varalta että pyreetä tarvitsee ohentaa.

  10. 10

    Soseuta mustajuuret sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

  11. 11

    Mausta suolalla ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä.

  12. 12

    Aseta lautaselle kampasimpukat ja nokare mustajuuripyreetä. Murusta ilmakuivattua kinkkua päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä