Raasta kesäkurpitsa ja hienonna sipuli, valkosipuli ja lehtipersilja. Sekoita kaikki lihapullien ainesosat, muotoile pulliksi ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia tai öljytyssä pannussa kypsäksi.
Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota öljytyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Mausta ja keitä 20 min.
Leikkaa maissinjyvät irti tähkästä ja lisää kastikkeeseen. Keitä vielä 10 minuuttia. Lisää lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit ja lehtipersilja sekä kypsät lihapullat ja lämmitä.
Tarjoile kastike ja kesäkurpitsalihapullat pastan kanssa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
162
675
4,4 g
1,2 g
11,0 g
2,8 g
0,6 g
18,6 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1/2 kesäkurpitsa,
1/2 sipuli,
1/2 nippu lehtipersiljaa,
Suolaa,
Mustapippuria,
1 prk tomaattimurskaa,
1 rkl tomaattipyrettä,
Suolaa,
mustapippuria,
1 kpl tuore maissi,
100 g kirsikkatomaatteja,
1/2 nippu lehtipersiljaa,
4 annosta pastaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli