Kanamakaronilaatikko

arvosana4/5

(4)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia

Astetta terveellisempään makaronilaatikkoon valitaan täysjyväpastaa ja kanan jauhelihaa. Aurinkokuivatut tomaatit ja porkkana maustavat arjen luottoruoan sekä mehevöittävät laatikon herkulliseksi. Voit halutessasi viimeistellä ruoan tuoreella basilikalla. Tarjoa laatikon kanssa raikasta salaattia.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 ps) täysjyvämakaroneja
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
1 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
400 g(1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 rklbasilikaa
2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
285 g(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia

Munamaito

2 kplkananmunaa
6 dlmaitoa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) täysjyvämakaroneja
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplporkkanaa
    1 kplsipuli
  3. 3

    Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanaraaste paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.

    MääräAinesosa
    1 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
    400 g(1 pkt) broilerinjauhelihaa
    1 rklbasilikaa
    2 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy. Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) makaronit, jauhelihaseos ja aurinkokuivatut tomaatit.

    MääräAinesosa
    285 g(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
  5. 5

    Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

    MääräAinesosa
    6 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa

Vinkki: Vaihtelua saat käyttämällä erimuotoista täysjyväpastaa tavallisen makaronin sijaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä