Kanamakaronilaatikko
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Astetta terveellisempään makaronilaatikkoon valitaan täysjyväpastaa ja kanan jauhelihaa. Aurinkokuivatut tomaatit ja porkkana maustavat arjen luottoruoan sekä mehevöittävät laatikon herkulliseksi. Voit halutessasi viimeistellä ruoan tuoreella basilikalla. Tarjoa laatikon kanssa raikasta salaattia.
| 400 g | (1 ps) täysjyvämakaroneja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 400 g | (1 pkt) broilerinjauhelihaa |
| 1 rkl | basilikaa |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 285 g | (1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia |
| Munamaito | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | maitoa |
- 1.
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- 3.
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanaraaste paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.
- 4.
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy. Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) makaronit, jauhelihaseos ja aurinkokuivatut tomaatit.
- 5.
Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Astetta terveellisempään makaronilaatikkoon valitaan täysjyväpastaa ja kanan jauhelihaa. Aurinkokuivatut tomaatit ja porkkana maustavat arjen luottoruoan sekä mehevöittävät laatikon herkulliseksi. Voit halutessasi viimeistellä ruoan tuoreella basilikalla. Tarjoa laatikon kanssa raikasta salaattia.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 ps) täysjyvämakaroneja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
| 400 g | (1 pkt) broilerinjauhelihaa |
| 1 rkl | basilikaa |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 285 g | (1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia |
Munamaito | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | maitoa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit.
Määrä Ainesosa 400 g (1 ps) täysjyvämakaroneja - 2
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl porkkanaa 1 kpl sipuli - 3
Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanaraaste paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.
Määrä Ainesosa 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 400 g (1 pkt) broilerinjauhelihaa 1 rkl basilikaa 2 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy. Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) makaronit, jauhelihaseos ja aurinkokuivatut tomaatit.
Määrä Ainesosa 285 g (1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia - 5
Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Määrä Ainesosa 6 dl maitoa 2 kpl kananmunaa
Vinkki: Vaihtelua saat käyttämällä erimuotoista täysjyväpastaa tavallisen makaronin sijaan.
Ravintosisältö
535
Energiaa kcal
2240
Energiaa kj
19,7 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,2 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
535
Energiaa kcal
2240
Energiaa kj
19,7 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,2 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























