Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanapullat, gnocchit ja lehtikaalipesto

Kanapullat, gnocchit ja lehtikaalipesto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevöitä kanapullat sitruunalla ja parmesaanilla ja tarjoile nopeasti valmistuvien perunagnocchien kera. Raikas lehtikaalipesto viimeistelee annoksen.

Ainekset

500 g
(1ps) perunagnoccheja

kanapullat

400 g
(1 pkt) broilerin jauhelihaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
pankojauhoja
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

lehtikaalipesto

100 g
(1 ps) lehtikaalia
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
basilikaa hienonnettuna
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 tl
suolaa

lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
parmesaanijuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipuli, raasta juusto. Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.

400 g
(1 pkt) broilerin jauhelihaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
pankojauhoja
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
2

Huuhtele lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja raasta valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset keskenään.

100 g
(1 ps) lehtikaalia
1 kpl
valkosipulinkynsi
50 g
parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
1 dl
oliiviöljyä
1 dl
basilikaa hienonnettuna
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 tl
suolaa
3

Pyörittele lihapullamassasta kostutetuin käsin noin 24 pullaa. Paista ne öljyssä kypsiksi, noin 8 minuuttia.

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4

Valmista gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita pesto joukkoon. Tarjoa kanapullien kanssa. Viimeistele annos parmesaaniraasteella.

500 g
(1ps) perunagnoccheja
parmesaanijuustoa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
Muokattu: 24.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

974

4081

51,5 g

12,0 g

70,8 g

3,0 g

14,0 g

49,8 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl persiljaa hienonnettuna ,

parmesaanijuustoa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli