Kanapullat, gnocchit ja lehtikaalipesto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Mehevöitä kanapullat sitruunalla ja parmesaanilla, ja tarjoile nopeasti valmistuvien perunagnocchien kanssa. Raikas lehtikaalipesto viimeistelee annoksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1ps) perunagnoccheja

Kanapullat

400 g(1 pkt) broilerin jauhelihaa
1 kplvalkosipulinkynsi
50 gparmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
1 kplkananmuna
3/4 dlpankojauhoja
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Lehtikaalipesto

100 g(1 ps) lehtikaalia
1 kplvalkosipulinkynsi
50 gparmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
1 dloliiviöljyä
1 dlbasilikaa hienonnettuna
1/2 dlauringonkukansiemeniä
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä paistamiseen
parmesaanijuustoa

Valmistus

  1. 1

    Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipuli, raasta juusto. Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) broilerin jauhelihaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    50 gparmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
    1 kplkananmuna
    3/4 dlpankojauhoja
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 dl persiljaa hienonnettuna
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja raasta valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) lehtikaalia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    50 gparmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna)
    1 dloliiviöljyä
    1 dlbasilikaa hienonnettuna
    1/2 dlauringonkukansiemeniä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Pyörittele lihapullamassasta kostutetuin käsin noin 24 pullaa. Paista ne öljyssä kypsiksi, noin 8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä paistamiseen
  4. 4

    Valmista gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita pesto joukkoon. Tarjoa kanapullien kanssa. Viimeistele annos parmesaaniraasteella.

    MääräAinesosa
    500 g(1ps) perunagnoccheja
    parmesaanijuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl persiljaa hienonnettuna , parmesaanijuustoa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
31.8.2021
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä