Kanapullat, gnocchit ja lehtikaalipesto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevöitä kanapullat sitruunalla ja parmesaanilla, ja tarjoile nopeasti valmistuvien perunagnocchien kanssa. Raikas lehtikaalipesto viimeistelee annoksen.
| 500 g | (1ps) perunagnoccheja |
| Kanapullat | |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) broilerin jauhelihaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | pankojauhoja |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lehtikaalipesto | |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna) |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 dl | basilikaa hienonnettuna |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| parmesaanijuustoa | |
- 1.
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipuli, raasta juusto. Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.
- 2.
Huuhtele lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja raasta valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset keskenään.
- 3.
Pyörittele lihapullamassasta kostutetuin käsin noin 24 pullaa. Paista ne öljyssä kypsiksi, noin 8 minuuttia.
- 4.
Valmista gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita pesto joukkoon. Tarjoa kanapullien kanssa. Viimeistele annos parmesaaniraasteella.
Kanapullat, gnocchit ja lehtikaalipesto
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Mehevöitä kanapullat sitruunalla ja parmesaanilla, ja tarjoile nopeasti valmistuvien perunagnocchien kanssa. Raikas lehtikaalipesto viimeistelee annoksen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1ps) perunagnoccheja |
Kanapullat | |
| 400 g | (1 pkt) broilerin jauhelihaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | pankojauhoja |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Lehtikaalipesto | |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 50 g | parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna) |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 dl | basilikaa hienonnettuna |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| parmesaanijuustoa | |
Valmistus
- 1
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipuli, raasta juusto. Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) broilerin jauhelihaa 1 kpl valkosipulinkynsi 50 g parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna) 1 kpl kananmuna 3/4 dl pankojauhoja 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 dl persiljaa hienonnettuna 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 2
Huuhtele lehtikaali, poista paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja raasta valkosipuli. Raasta juusto. Soseuta peston ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) lehtikaalia 1 kpl valkosipulinkynsi 50 g parmesaanijuustoa (noin 1 ¼ dl raastettuna) 1 dl oliiviöljyä 1 dl basilikaa hienonnettuna 1/2 dl auringonkukansiemeniä 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 tl suolaa - 3
Pyörittele lihapullamassasta kostutetuin käsin noin 24 pullaa. Paista ne öljyssä kypsiksi, noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 4
Valmista gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita pesto joukkoon. Tarjoa kanapullien kanssa. Viimeistele annos parmesaaniraasteella.
Määrä Ainesosa 500 g (1ps) perunagnoccheja parmesaanijuustoa
Ravintosisältö
974
Energiaa kcal
4081
Energiaa kj
51,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
14,0 g
Kuituja
49,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
974
Energiaa kcal
4081
Energiaa kj
51,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
14,0 g
Kuituja
49,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl persiljaa hienonnettuna , parmesaanijuustoa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























