Kanastroganoff
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas ja täyteläinen stroganoff onnistuu myös kanasta! Smetanalla viimeistelty nopea kastike maistuu koko perheelle.
| 300 g | (1 rs) maustamatonta broilerin fileesuikaletta |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 - 2 kpl | (1 dl) mauste -tai suolakurkkua |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | vettä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1 rkl | sinappia |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/2 | ruukkua persiljaa |
- 1.
Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi maustekurkut.
- 2.
Ruskista broileri öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Ripottele jauhot broilerien päälle ja paista hetki sekoitellen. Lisää vesi, tomaattipyree, fondi ja sinappi pannulle, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita smetana kastikkeeseen. Lisää kurkut. Anna hautua 5 minuuttia.
- 3.
Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Maukas ja täyteläinen stroganoff onnistuu myös kanasta! Smetanalla viimeistelty nopea kastike maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 rs) maustamatonta broilerin fileesuikaletta |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 - 2 kpl | (1 dl) mauste -tai suolakurkkua |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | vettä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1 rkl | sinappia |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/2 | ruukkua persiljaa |
Valmistus
- 1
Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi maustekurkut.
Määrä Ainesosa 300 g (1 rs) maustamatonta broilerin fileesuikaletta 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 - 2 kpl (1 dl) mauste -tai suolakurkkua - 2
Ruskista broileri öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Ripottele jauhot broilerien päälle ja paista hetki sekoitellen. Lisää vesi, tomaattipyree, fondi ja sinappi pannulle, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita smetana kastikkeeseen. Lisää kurkut. Anna hautua 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 2 rkl vehnäjauhoja 4 dl vettä 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 1 kpl kana-annosfondi 1 rkl sinappia 120 g (1 prk) smetanaa - 3
Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua persiljaa
Ravintosisältö
280
Energiaa kcal
1171
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
280
Energiaa kcal
1171
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























