Kantarellikeitto kermalla
Kantarellikeitto kermalla
Yhteistyössä

Kantarellikeitto kermalla

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
30 gkuivattuja kantarelleja
1 1/5 lvettä
1 kpliso schalottisipuli
2 rklvoita
2 rklkanafondia
3 dlkuohukermaa
1 kpl½ rkl maissitärkkelystä
sitruuna
suola, pippuri
maalaisleipää
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi

Valmistus

  1. 1

    Liota kantarelleja 1,2 litrassa vettä n. 30 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. 2

    Kuullota silputtu sipuli voissa pehmeäksi, älä ruskista.

  3. 3

    Purista sienistä ylimääräinen vesi ja hienonna ne. Ota vesi talteen koska liotusvesi on myös keiton liemi.

  4. 4

    Kuullota sienet samassa pannussa kuin sipulit. Kaada sieni ja sipulisekoitus kattilaan, lisää liotusvesi ja 2 dl kermaa. Lisää kanafondi ja keitä kunnes on koostumus on kermainen.

  5. 5

    Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla (lisää 1 tl kerrallaan). Lisää kanafondia jos keitto sitä kaipaa.

  6. 6

    Jos keitto ei ole tarpeeksi kermainen niin liota maissitärkkelystä 1 desilitraan kermaa ja lisää kiehuvaan keittoon. Muussa tapauksessa lisää loput kermat ilman maissitärkkelystä.

  7. 7

    Paista leipäviipaleet rapeiksi. Hiero paistettujen leipien pintaan valkosipulia ja lorauta oliiviöljyä reilusti.

  8. 8

    Tarjoile keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä