Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kantarellikeitto kermalla

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

30 g
kuivattuja kantarelleja
1 1/5 l
vettä
1 kpl
iso schalottisipuli
2 rkl
voita
2 rkl
kanafondia
3 dl
kuohukermaa
1 kpl
½ rkl maissitärkkelystä
sitruuna
suola, pippuri
maalaisleipää
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Liota kantarelleja 1,2 litrassa vettä n. 30 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä.

2

Kuullota silputtu sipuli voissa pehmeäksi, älä ruskista.

3

Purista sienistä ylimääräinen vesi ja hienonna ne. Ota vesi talteen koska liotusvesi on myös keiton liemi.

4

Kuullota sienet samassa pannussa kuin sipulit. Kaada sieni ja sipulisekoitus kattilaan, lisää liotusvesi ja 2 dl kermaa. Lisää kanafondi ja keitä kunnes on koostumus on kermainen.

5

Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla (lisää 1 tl kerrallaan). Lisää kanafondia jos keitto sitä kaipaa.

6

Jos keitto ei ole tarpeeksi kermainen niin liota maissitärkkelystä 1 desilitraan kermaa ja lisää kiehuvaan keittoon. Muussa tapauksessa lisää loput kermat ilman maissitärkkelystä.

7

Paista leipäviipaleet rapeiksi. Hiero paistettujen leipien pintaan valkosipulia ja lorauta oliiviöljyä reilusti.

8

Tarjoile keiton kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.