Karamellibanaanit

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Karamellibanaaneja helpompaa ja nopeampaa jälkiruokaa on vaikea löytää! Lämpimien karamellisoitujen banaanien paras kaveri on tietenkin vaniljajäätelö.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplbanaania
2 rklvoita
1 rklsokeria
1 rklsiirappia
ripaus kanelia

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. 1

    Kuori banaanit, leikkaa puoliksi ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa. Sulata rasva pannulla, lisää sokeri ja siirappi. Kiehauta seos.

    MääräAinesosa
    3 kplbanaania
    2 rklvoita
    1 rklsokeria
    1 rklsiirappia
  2. 2

    Lisää banaanit pannulle. Paista kovalla keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin, kunnes banaanit saavat kauniin karamellisoituneen paistopinnan.

  3. 3

    Mausta banaanit kanelilla ja tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

    MääräAinesosa
    ripaus kanelia
    vaniljajäätelöä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus kanelia, vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä