Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kardemumma, kananmunat, maissijauhot ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös tanko. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Älä keitä, jotta kananmunat eivät muutu kokkareisiksi. Jaa kiisseli annoskulhoihin ja ripottele päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi. Tarjoa hedelmien, marjojen tai hillon kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1078
258
11,3 g
6,3 g
27,0 g
18,3 g
—
11,0 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Jauhettua kardemummaa,
Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli