Kardemumma-maitokiisseli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kardemumma-maitokiisseli

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 l
Täys- tai kevytmaitoa
1 tl
Jauhettua kardemummaa
2 kpl
Kananmuna
3/4 dl
Maissitärkkelystä (maizena)
3/10 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kardemumma, kananmunat, maissijauhot ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös tanko. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Älä keitä, jotta kananmunat eivät muutu kokkareisiksi. Jaa kiisseli annoskulhoihin ja ripottele päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi.  Tarjoa hedelmien, marjojen tai hillon kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1078

258

11,3 g

6,3 g

27,0 g

18,3 g

11,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua kardemummaa,

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli