Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kardemumma-maitokiisseli

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 l
Täys- tai kevytmaitoa
1 tl
Jauhettua kardemummaa
2 kpl
Kananmuna
3/4 dl
Maissitärkkelystä (maizena)
3/10 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kardemumma, kananmunat, maissijauhot ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös tanko. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Älä keitä, jotta kananmunat eivät muutu kokkareisiksi. Jaa kiisseli annoskulhoihin ja ripottele päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi.  Tarjoa hedelmien, marjojen tai hillon kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

258

1078

11,3 g

6,3 g

27,0 g

18,3 g

11,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua kardemummaa,

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli