Karibianmeren lohivartaat - Yhteishyvä

Karibianmeren lohivartaat

Kappaleita
8
Jaa Somessa

Ainekset

900 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
1 kpl
Suuri purjo

MARINADI:

2 rkl
Öljyä
4 rkl
Limetin mehua
2 tl
Raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl
Suolaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Sambal oelek -mausteseosta

LISÄKSI:

8 kpl
Grillitikkua

Näin teet

1

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa lohi vartaaseen sopiviksi ruodottomiksi paloiksi. Pese ja leikkaa purjo paloiksi. Anna molempien marinoitua tunti jääkaapissa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta vartaisiin vuorotellen lohta ja purjoa. Siirrä vartaat leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Tarjoa vartaat riisipedillä salaatin kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa