Kasvistäytteiset patongit - Yhteishyvä

Kasvistäytteiset patongit

???
Kappaleita
4
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
11 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

LISÄKSI:

6 dl
Juuresraastetta (porkkanaa, palsternakkaa, lanttua)
1 rkl
Öljyä

TÄYTE 1

Mozzarellajuustoa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Salaattia, esim. rucolaa

TÄYTE 2

Kylmäsavulohta
Salaattia
Kurkkua

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Alusta suurin osa vehnäjauhoista taikinaan. Lisää öljy ja loput jauhot. Taikina saa olla napakkaa. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Valmista täyte. Kuori ja raasta juurekset. Kuullota kasvisraaste öljyssä pannulla. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli palat isoiksi levyiksi, levitä kasvisraaste pinnalle ja rullaa levyt korvapuustien tapaan. Kohota leivät kahdella pellillä. Tee patonkien pintaan viillot terävällä veitsellä ja voitele pinta vedellä. Paista leivät 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jos haluat rapean kuoren säilyvän, älä peitä patonkeja paistamisen jälkeen. Jos tarjoat patongit myöhemmin, lämmitä niitä uunissa 150 asteessa noin 5 minuuttia, niin saat rapean pinnan. Tarjoile patongit sellaisenaan tai täytä ne juustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja salaatilla tai kylmäsavulohella, salaatilla ja kurkulla.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.8.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa